Danish Crown

Nieuws Varkens

Vleesgigant Danish Crown reorganiseert in Duitsland

23 Januari 2023 - Wouter Baan

Het snel teruglopende varkensaanbod in Duitsland dwingt het coöperatieve Deense slachtconcern Danish Crown tot een reorganisatie van de activiteiten op de Duitse markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Concreet betekent dit dat de uitbeenlocatie in Boizenburg (Mecklenburg-Voor-Pommeren) dicht gaat. De circa tweehonderd medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Danish Crown gaat de activiteiten bundelen op de hoofdlocatie in Essen, nabij Bremen.

Reorganisatie
CEO Jais Vailleur zegt dat de activiteiten in Duitsland winstgevender moeten worden. Zodoende wordt de overcapaciteit gesaneerd. De bedoeling is tevens om de slacht- en verwerkingsfabriek in Essen flexibeler te maken, meer in lijn met de vleesconsumptie die terugloopt. Daarbij heeft Danish Crown vanuit Duitsland geen toegang tot de exportmarkten buiten Europa, vanwege Afrikaanse varkenspest. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Denemarken kondigde Danish Crown eind vorig jaar een reorganisatie aan. 

Danish Crown is niet de eerste partij die gaat saneren in Duitsland. Ook marktleider Tönnies heeft een reorganisatie van de slachtcapaciteit aangekondigd. Net als Vion die een uitbeenlocatie gaat sluiten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden