Eigen foto

Analyse Varkens

Biggenhandel versnelt door hogere varkensprijs

30 Januari 2023 - Wouter Baan

De aantrekkende varkensprijzen hebben het vertrouwen op de biggenmarkt een flinke boost gegeven. Dit resulteert in een stevige stijging van de DCA BestPigletPrice.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt staat aanhoudend in het teken van krapte en dat zal voorlopig nog wel even aanhouden. Dit dreef de biggenprijzen in de afgelopen week omhoog. Nu de varkensprijzen ook zijn begonnen te plussen, neemt het stijgingstempo toe.

Vleesvarkenshouders vinden de prijsstijging begrijpelijkerwijs te snel gaan. De extra baten verdampen door de hogere bigkosten, zo is daarbij de gedachte. De andere kant van de medaille is dat de varkensmarkt later dit jaar mogelijk nog meer in het teken staat van krapte dan nu, waarmee er gedegen stijgingspotentie is.

Zes voor BPP
Naast prima afzetmogelijkheden in het binnenland trekt ook het buitenland aan de biggen. De Spaanse vraag springt er daarbij bovenuit. Ook de Duitse vraag is goed. In Duitsland stijgt de VEZG-notering deze week met €3 tot €67 per big. In Nederland zet de DCA BestPigletPrice eveneens een behoorlijke stap door met €2,50 te plussen tot €61,50. Daarmee staat er voor het eerst in krap twee jaar weer een zes voor de BPP.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden