Shutterstock

Nieuws Varkens

Westfleisch in 2022 weer winstgevend

8 Maart 2023

Het Duitse coöperatieve slachtconcern Westfleisch was in 2022 weer winstgevend, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. In 2021 maakte het Duitse slachtbedrijf nog een miljoenenverlies, maar een stevige lijst aan bezuinigen lijkt in 2022 zijn vruchten af te hebben geworpen.

De winst over boekjaar 2022 bedroeg €26 miljoen. Een belangrijke reden voor de zwarte cijfers is een stijging van de omzet met 17% tot €3 miljard. In 2021 kwam de omzet met €2,56 miljard nog zo'n 9% lager uit dan het jaar daarvoor. 

Efficiëntieslag blijkt leidend
Naast de verbeterde positie op de markt, was een efficiëntere manier van werken cruciaal voor het positieve resultaat, zo schrijft CEO Carsten Schruck. Niet alleen de omzet, maar ook de kosten stegen onder de inflatie van 2022 namelijk stevig. 

Door het verlies over 2021 heeft het Duitse bedrijf de laatste 18 maanden ingezet op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Vorig jaar kondigde het bedrijf maar liefst 250 maatregelen aan om hun processen te stroomlijnen. Inmiddels lijken de meeste maatregelen doorgevoerd en hun vruchten af te werpen.

Vooruitzicht blijft uitdagend
De optimalisatie van de bedrijfsprocessen heeft het bedrijf overigens niet alleen doorgevoerd om op korte termijn zwarte cijfers te kunnen schrijven. De Coöperatie voorziet voor de komende jaren een uitdagendere markt. Met de efficiëntieslag wil Westfleisch zich wapenen tegen toekomstige uitdagingen als "krimp op de Duitse markt, toenemende handelsbarrières en structurele veranderingen van de landbouw." Zo schrijft het bedrijf in hun persbericht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Slachterij Westfleisch weer uit de rode cijfers

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox