Tönnies

Nieuws Overname

Gosschalk komt volledig in handen van Fuite

8 April 2023 - Wouter Baan

Gebroeders Fuite is voornemens om slachterij Gosschalk in zijn geheel in te lijven, inclusief de foodservice tak Clara dat onder een aparte bv valt. Dit meldt de ACM op haar website. Beide bedrijven hebben afgelopen maandag (3 april) officieel het overnameverzoek bij de ACM ingediend.

Een paar weken geleden meldde Boerenbusiness al dat Gebroeders Fuite de nieuwe koper van Gosschalk was, nadat het in financieel zwaar weer verkerende vleesbedrijf de intentieverklaring met VanDrie Group had ingetrokken. De VanDrie Group was voornemens om een belang van 60% in Gosschalk te nemen, Fuite wil dus alle aandelen overnemen.

Gosschalk kwam recent in de problemen door het faillissement van het Deense Skara Meat Packers, dat een belangrijke afnemer was. De VanDrie Group was niet bereid om financieel bij te springen, voorafgaand aan goedkeuring van de ACM. Hierop kreeg de deal een opmerkelijke wending toen Gebroeders Fuite zich als koper meldde. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden