Shutterstock

Nieuws Voer

Leden FromFarmers zien nabetaling tegemoet

20 April 2023 - Wouter Baan

Leden van de coöperatie FromFarmers, de grootste aandeelhouder van het beursgenoteerde voerbedrijf ForFarmers, krijgen over het afgelopen jaar €3,17 per benut voerequivalent uitgekeerd.

Eind vorige week maakte ForFarmers bekend €0,20 per aandeel uit te keren als dividend. Voor de leden van FromFarmers resulteert dit, na aftrek van de coöperatieve kosten, in de hierboven genoemde nabetaling. Eén voerequivalent staat gelijk aan één ton mengvoeders. 

De nabetaling is wel wat minder dan over 2022 toen €4,50 werd nabetaald. Dit komt door de mindere financieel resultaten van ForFarmers. Over 2021 keerde ForFarmers nog €0,29 per aandeel uit.

Sinds begin dit jaar is melkveehouder Walter Gerritsen uit het Gelderse Beek voorzitter van FromFarmers. Hij nam de voorzittershamer over van Ben Volker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Analyse Voer

Rust bij ForFarmers uit zich nog niet in beurswaarde

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox