Tönnies

Nieuws Varkens

Tegendruk van slachterijen op stijging varkensprijs

31 Mei 2023 - Wouter Baan

De Duitse varkensprijs (VEZG) stijgt deze week niet verder. Nederlandse slachterijen verhogen de noteringen wel, maar doen dat met de rem erop.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het kon op de Duitse varkensmarkt deze week twee kanten opgaan. Of de VEZG-notering zou doorstijgen, of de notering zou op basis van tegendruk van slachterijen afvlakken. Dit laatste is het geval, gezien de notering blijft steken op €2,38 per kilo. Hoewel dit een recordstand is, hadden insiders in de markt soms meer verwacht en ook gehoopt.

Weerstand
De weerstand van slachterijen is vrij groot, ook in Nederland. Op basis van de ontwikkelingen in Duitsland steeg de DCA Beursprijs vrijdag met €0,05 naar €2,38 per kilo, maar slachterijen doen het met een plus van €0,03 rustiger aan. Vion gaf hier maandag de aanzet toe en de andere spelers volgen de marktleider gewillig. De vleesafzet over de volle breedte van het karkas bekeken, staat een dergelijke grote verhoging niet toe, zo luidt het commentaar.

Met name de zwakke export naar de Aziatische markt maakt het realiseren van een goede vierkantsverwaarding lastig. In het licht van de wereldmarkt delven zijn naar eigen zeggen het onderspit vergeleken met de Brazilianen en Amerikanen flink goedkoper en dat is inderdaad het geval. 

Op basis van de afvlakkende Duitse varkensprijs ligt in de komende week ook op de Nederlandse markt en tevens in België stabilisatie voor de hand. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden