Shutterstock

Nieuws Varkens

Van Rooi en Westfort blijven in spoor Duitse prijs

14 Juni 2023 - Wouter Baan

Waar Vion de notering eerder deze week ongemoeid liet, verhogen de andere slachterijen in Nederland wel. Van Rooi en Westfort volgen de inmiddels wat afgezwakte Duitse markt daarbij het meest.

Na het statement van Vion was het de vraag hoe de andere Nederlandse slachterijen zouden gaan muteren. Verhogingen waren desalniettemin waarschijnlijk, want de ontstane situatie geeft slachterijen immers de kans om zich van elkaar te onderscheiden. Bij een opdrogend varkensaanbod zijn volle slachthaken momenteel een uitdagende exercitie en een centje meer of minder kan al een verschil maken. 

Van Rooi loopt voorop met verhogen en doet er €0,05 bij. Westfort verhoogt deze week €0,03, maar deed vorige week al wat extra. Compaxo doet het met een verhoging van €0,04 iets rustiger aan, maar gaat wel mee in de stijgende markt.  Een volgende verhoging op rij is overigens niet weggelegd voor de trendsettende Duitse varkensprijs. De VEZG-notering is vandaag blijven staan op €2,43 per kilo.

Over de afgelopen weken bekeken, steeg de VEZG-notering met 10 cent. Van Rooi en Westfort blijven met een verhoging van 8 cent aardig in het spoor van de Duitse markt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox