Shutterstock

Analyse Varkens

Vion verhoogt extra, biggenprijs is uitgeplust

19 Juni 2023 - Wouter Baan

Vion verhoogt de varkensprijs deze week alsnog, nadat de notering vorige week ongemoeid werd gelaten. Ondertussen vlakt de biggenmarkt af, ondanks de verder oplopende varkensprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vion verhoogt de notering deze week met €0,07 tot €2,48 per kilo. Een toelichting op de mutatie wordt niet gegeven. Met de verhoging probeert Vion waarschijnlijk weer aansluiting te zoeken met de andere slachterijnoteringen in ons land en de Duitse markt, die recent wel verder stegen. Daarbij doet de marktleider nog wat extra, waarmee ze gehoor lijken te geven aan de richting die de DCA Beursprijs vrijdag al aangaf.

Of de andere slachterijen daar weer in mee gaan, zal later deze week moeten blijken. Met de paar centen extra die Vion doet, is de toon in elk geval gezet. Vermoedelijk koerst ook de Duitse prijs woensdag opnieuw op een verhoging af, nadat de prijs afgelopen week een pas op de plaats maakte. Het krappe varkensaanbod ligt aan de basis van de grillige doch oplopende prijsbewegingen. 

Biggenmarkt vlakt af
De biggenprijzen reageerden in de afgelopen weken sterk op de aantrekkende varkensprijzen door eveneens aan te trekken. Die trend zet deze week niet door, want de DCA BestPigletPrice vlakt op €79 per big. De Duitse notering was vrijdag al blijven staan op €91. Hoewel de vraag naar biggen onverminderd goed blijft, neemt het aanbod seizoensmatig ook toe. Dit brengt de markt beter in balans. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden