ForFarmers

Nieuws Voer

ForFarmers trekt bijna 6 miljoen eigen aandelen in

27 Juni 2023 - Wouter Baan - 4 reacties

ForFarmers kondigt aan bijna zes miljoen aandelen in te trekken. Deze aandelen heeft het veevoerconcern ingekocht tijdens het inkoopprogramma dat in 2021 werd opgestart en vervolgens in 2022 vroegtijdig werd stopgezet, toen er werkkapitaal nodig was om de snel gestegen grondstofprijzen te kunnen opvangen.  

Om precies te zijn gaat het om het intrekken van 5.935.004 aandelen die voor een totaalbedrag van €23.245.424 zijn ingekocht. Volgens een woordvoerder van ForFarmers gaat het om een logische stap, waarmee duidelijkheid wordt verschaft voor de institutionele beleggers. De betreffende aandelen heeft geen invloed op de stemverhouding of op het aantal dividendgerechtigde aandelen. Na het intrekken blijven krap negentig miljoen uitgegeven aandelen over. 

Op dit moment heeft ForFarmers ook een opkoopprogramma van eigen aandelen lopen. De ingekochte aandelen worden gebruikt voor het beloningsbeleid voor het management. In tegenstelling tot het verleden worden bonussen nu in aandelen uitgekeerd in plaats van geld. Het gaat om maximaal 625.000 aandelen, voor een maximaal bedrag van €3.125.000. Ondertussen zijn iets minder dan de helft van deze aandelen verworven.

De beurskoers van ForFarmers laat de afgelopen maanden een langzaam dalende trend zien en is teruggezakt tot onder €2,70 per aandeel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
pieter 27 Juni 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10904828/forfarmers-trekt-bijna-6-miljoen-eigen-aandelen-in]ForFarmers trekt bijna 6 miljoen eigen aandelen in[/url]
beetje zorgwekkend voor Forfarmrs! 15 juni 2018 €12,18 en nu 26 juni 2023 €2,65. Oei!!
Abonnee
rollade 27 Juni 2023
ook lijkt beetje "banken" spel te worden met al die bonussen. Ze kregen uiteraard altijd al een vorm van, maar nu worden de leden/afnemers nog weer eens geconfronteerd met een iets hogere voerprijs, waarvan er dus wat af ( of eigenlijk bij-)geknabbeld wordt voor de toch al dikke portemonnee van de bestuurders........
Abonnee
jan jansen 27 Juni 2023
kan iemand aangeven wat destijds toch in hemelsnaam de redenen was om een beurs genoteerd bedrijf te worden? Een beurs genoteerd bedrijf heeft aandeelhouders. Deze aandeelhouders roepen elke dag: WIJ WILLEN MEER WINST! Winst die eigenlijk naar de boeren moet!!
Abonnee
fokker 28 Juni 2023
@ Jan jansen de aandelen zijn toch op naam van de leden gekomen. Als je ze gehouden hebt ben je wel veel verloren al heb je wel een mooi dividend
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Nieuws Voer

Karteldienst zit ForFarmers dit keer niet dwars

Nieuws Voer

CFO ForFarmers maakt verrassende transfer

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox