De Heus

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

15 September 2023 - Wouter Baan - 1 reactie

Veevoerconcern De Heus heeft in 2022 een flinke omzetgroei gerealiseerd, zo blijkt uit het groepsresultaat die recent bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd. De winst deed wel een stapje terug.

De omzet steeg van €4,42 miljard in 2021 naar een record van €6,96 miljard. De forse toename komt deels door de gestegen graanprijzen die tijdens het begin van de oorlog in Oekraïne snel toenamen. Ook deed De Heus de afgelopen jaren diverse overnames in binnen- en buitenland. Zo werd in 2021 het Vietnamese Masan overgenomen, goed voor 4 miljoen ton extra veevoer per jaar. Hoeveel ton veevoer De Heus heeft verkocht, is niet uit de jaarcijfers op te maken.

De nettowinst deed vorig jaar een klein stapje terug en daalde met zo'n €8 miljoen tot €138 miljoen. Daarmee rapporteert De Heus een redelijk stabiel resultaat, waar de Nederlandse concurrentie de winst soms wel flink zag dalen. Door de overnames loopt de Heus qua omzet flink uit op de concurrentie. De omzet van het familiebedrijf is intussen twee keer zo groot als nummer twee ForFarmers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
rollade 18 September 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10905968/veevoerbedrijf-de-heus-ziet-omzet-exploderen]Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen [/url]
is niet zo heel moeilijk met die concepten, waar je verplicht van of hun, of van die ander te voeren........
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox