Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Varkens

Vion sluit wederom Duitse productielocatie

24 Oktober 2023 - Matthijs Bremer - 1 reactie

Vion kondigt wederom de sluiting van een Duitse fabriek aan. Opmerkelijk is dat het gaat om een faciliteit gespecialiseerd in gemaksvoeding. Dit is een van de snelst groeiende categorieën in de voedingssector.

Volgens COO in Foodservice Simon Morris wordt de fabriek gesloten omdat de faciliteit te weinig groei doormaakt. Het management wijdt de zwakke groei aan de zwakke Duitse vleesmarkt. De sluiting gaat samen met het ontslag van 220 werknemers.

Het is zeker niet de eerste keer dat Vion hun Duitse activiteiten consolideert. Eerder dit jaar paste Vion hun productiecapaciteit in Duitsland al aan, omdat de veestapel in het land terugloopt. Eind 2022 sloot het bedrijf ook een Duitse uitbeenlocatie.

Dat het bedrijf een fabriek in gemaksvoeding sluit, is echter opmerkelijk. Dit aangezien gemaksvoeding een van de snelst groeiende categorieën in de levensmiddelenindustrie is.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Klaas 24 Oktober 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10906501/vion-sluit-wederom-duitse-productielocatie]Vion sluit wederom Duitse productielocatie [/url]
Farmers defence force opnieuw gelijk, Zij waarschuwde al eerder.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox