Vion Food Group

Nieuws Varkensmarkt

Vion sluit uitbeenlocatie in Duitsland

7 December 2022 - Wouter Baan

De Duitse tak van Vion stopt aan het eind van dit jaar met het uitbenen van varkens in Landshut. De capaciteit wordt overgebracht naar de locaties in Vilshofen en Crailsheim, eveneens in Zuid-Duitsland. Vion anticipeert hiermee op de slinkende slachtaantallen in Duitsland.

De bundeling van de uitbeencapaciteit vloei voort uit de krimpende varkensaantallen, geeft Vion aan. Die zijn de afgelopen jaren behoorlijk teruggezakt, voornamelijk door stoppende varkenshouders. Een paar jaar geleden nog piekte het Duitse slachtcijfer nog regelmatig boven de 1 miljoen varkens, maar tegenwoordig worden er wekelijks zo'n 750.000 varkens geslacht. Door deze krimp is er sprake van overcapaciteit.

Vion blijft in Landshut, wat ligt in de deelstaat Beieren, wel varkens slachten. Dit wordt gedaan om de transportafstanden in het kader van dierwelzijn niet onnodig te verruimen. Voor de circa negentig uitbeners in Landshut wordt een sociaal plan ontwikkeld. De insteek hierbij is om zoveel mogelijk werknemers op de andere uitbeenlocaties onder te brengen, zo luidt de verklaring van het vleesconcern.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Nieuws Varkens

Vion doet water bij de wijn in Duits loondispuut

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox