Vion Food Group

Nieuws Varkensmarkt

Vion sluit uitbeenlocatie in Duitsland

7 December 2022

De Duitse tak van Vion stopt aan het eind van dit jaar met het uitbenen van varkens in Landshut. De capaciteit wordt overgebracht naar de locaties in Vilshofen en Crailsheim, eveneens in Zuid-Duitsland. Vion anticipeert hiermee op de slinkende slachtaantallen in Duitsland.

De bundeling van de uitbeencapaciteit vloei voort uit de krimpende varkensaantallen, geeft Vion aan. Die zijn de afgelopen jaren behoorlijk teruggezakt, voornamelijk door stoppende varkenshouders. Een paar jaar geleden nog piekte het Duitse slachtcijfer nog regelmatig boven de 1 miljoen varkens, maar tegenwoordig worden er wekelijks zo'n 750.000 varkens geslacht. Door deze krimp is er sprake van overcapaciteit.

Vion blijft in Landshut, wat ligt in de deelstaat Beieren, wel varkens slachten. Dit wordt gedaan om de transportafstanden in het kader van dierwelzijn niet onnodig te verruimen. Voor de circa negentig uitbeners in Landshut wordt een sociaal plan ontwikkeld. De insteek hierbij is om zoveel mogelijk werknemers op de andere uitbeenlocaties onder te brengen, zo luidt de verklaring van het vleesconcern.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Krimp Duitse varkensstapel komt hard aan bij Vion

Analyse Vion

Waarom verlate jaarcijfers Vion geen dienst bewijzen

Nieuws Varkens

Kredietverzekeraar ziet grote risico's in Vion

Nieuws Varkens

Vion bedenkt zich en corrigeert varkensprijs

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox