ForFarmers

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

22 Februari 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

ForFarmers kan 2023 net niet met zwarte cijfers afsluiten, hoewel dit deels toe te schrijven valt aan incidentele kosten. CEO Pieter Wolleswinkel spreekt van een transitiejaar en door verbeterde resultaten in de tweede helft van het jaar kijkt hij met vertrouwen vooruit.

De cijfers in het kort: de omzet daalde in 2023 met 10,3% tot €2,9 miljard. Onder de streep noteert het gerapporteerde verlies €1 miljoen. Hierin zitten wel incidentele kosten verwerkt. De onderliggende nettowinst noteert €22,7 miljoen, wat niettemin wel bijna een kwart lager is dan vorig boekjaar. Het voorgestelde dividend zakt zodoende van €0,20 tot €0,15 per aandeel.

De lagere cijfers verdienen een paar nuances. Na een lastige start laten de resultaten sinds de tweede helft van vorig jaar een verbetering zien. Hierdoor, in combinatie met lagere grondstofprijzen, is ook de kasstroom sterk verbeterd. Wolleswinkel schrijft dit toe aan het leveren van goed voer tegen een scherpe kostprijs. Daarbij staat ForFarmers met de nieuwe lokale aanpak dichter bij de klant, zo verzekert hij. Sinds de zomer zakken de afzetvolumes ook niet meer verder terug. 

In 2023 verkocht ForFarmers de activiteiten in België. Daar stond tegenover dat in Polen een overname werd gedaan. Ook werden vorig jaar 130 arbeidsplaatsen wegbezuinigd, vooral in het management. Met deze stappen denkt ForFarmers beter gepositioneerd te zijn voor 2024. 

Lees hier het interview met CEO Pieter Wolleswinkel, naar aanleiding van de gepubliceerde jaarcijfers. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
jan jansen 22 Februari 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10907983/forfarmers-sluit-2023-met-nipt-verlies-af]ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af[/url]
Wie kan mij iemand vertellen wat de redenen is dat ForFarmers destijds naar de beurs is gegaan. Een onvoorstelbare move. Beursgang kan nooit aantrekkelijk zijn voor agrarische gerelateerde bedrijven. Geld moet naar de boeren, niet naar aandeelhouders. Aandeelhouders trekken ForFarmers leeg. Aandeelhouders roepen elke dag: WIJ WILLEN MEER!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Analyse Voer

Rust bij ForFarmers uit zich nog niet in beurswaarde

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden