Hendrix Genetics

Analyse Varkens

Biggenmarkt werkt toe naar stabilisatie

27 Mei 2024 - Wouter Baan - 7 reacties

Door de positievere ontwikkelingen op de varkensmarkt kunnen ook de biggenprijzen spoediger toewerken naar een bodem. Voor stabilisatie is het echter nog een week te vroeg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De daling van de biggenprijzen is intussen al een ruim een maand aan de gang. Nu de gebroken weken achter de rug zijn en de varkensprijzen weer stijgen, krijgt de markt steeds betere kaarten in handen om snel te kunnen stabiliseren.

Het is niet zo dat de biggenafzet ineens weer heel vlot gaat, want de Spaanse exportvraag laat het nog steeds afweten. Wel zijn veel handelaren van mening dat de binnenlandse afzet weer makkelijker gaat. Hoewel de vraag nog niet overhoudt, is het aanbod vrij beperkt. Iets wat verband houdt met de krimp van de Nederlandse zeugenstapel.

Toch is nog niet iedereen ervan overtuigd dat de huidige biggenprijzen al een goede afspiegeling van de markt zijn. Sommige handelaren vinden dat verdere correcties nodig zijn om de biggenprijzen beter in lijn te brengen met de vleesvarkensnoteringen.

DCA BestPigletPrice
Op basis van de opgaven daalt de DCA BestPigletPrice deze week met €0,50 tot €72 per big. Het gemiddelde van de opgaven komt nog wel onder het noteringsniveau uit. Gezien het de kleinst mogelijke verlaging is, is het echter goed mogelijk dat de biggenprijzen volgende week onveranderd verder koersen. Dit zou ook in lijn zijn met het langjarig gemiddelde. 

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden