Na interesse van Cargill

SHV verhoogt bod op Nutreco

10 November 2014

SHV Holding heeft het bod op voerconcern Nutreco verhoogd tot 44,50 euro per aandeel in contanten. Dit 4,50 euro meer dan SHV eerder voor de aandelen van Nutreco bood.

Cargill en Permira willen Nutreco opsplitsen

Het verhoogde bod van SHV is een reactie op uitingen van Cargill, dat ook interesse toonde in Nutreco. Volgens Nutreco wilde Cargill een bod uitbrengen van 43,20 euro per aandeel in contanten. Het Amerikaanse bedrijf keek daarbij naar een samenwerking met de private investeerder Permira. Bij een overname wilden de bedrijven Nutreco onderling verdelen, waarbij de afdeling Fish Feed in handen zou komen van Cargill en Permira de diervoedingstak over zou nemen.

Zowel het bestuur, als de aandeelhouders van Nutreco hebben de intenties van Cargill om Nutreco over te nemen en op te splitsen afgewezen omdat dit tegen de groeistrategie van Nutreco op de lange termijn ingaat. Daarnaast is een opsplitsing niet in het belang van de aandeelhouders van Nutreco.

SHV heeft het bod ook verhoogd om twee grote aandeelhouders van Nutreco tegemoet te komen. Pensioenuitvoerder APG en verzekeraar Nationale Nederlanden, hebben respectievelijk 10 en 7,5 procent van de aandelen in handen en vonden het bod van 40 euro per aandeel dat SHV 20 oktober deed, te laag.

Door het bod te verhogen tot 44,50 euro per aandeel in contanten kan SHV in ieder geval rekenen op de steun van het bestuur en de raad van commissarissen. In een reactie zegt Nutreco dat ‘het verhoogde bod van SHV grotere voordelen oplevert voor de aandeelhouders, werknemers, klanten, partners en andere betrokken van Nutreco. Het bestuur en de raad van commissarissen ondersteunen het bod van SHV volledig'.

Door het bod van 44,50 euro wordt Nutreco gewaardeerd op bijna drie miljard euro. Eerder was dit ongeveer 2,6 miljard euro. Wanneer SHV erin slaagt Nutreco over te nemen, dan verdwijnt de voerproducent van de beurs. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox