Brabant brengt boer in financiële nood

"Desastreus voor boeren", noemt Ruud Tijssens het voorgenomen beleid van de provincie Brabant. Als de plannen doorgaan, dan zullen de Brabantse veehouders 300 tot 800 miljoen euro extra moeten investeren om aan de nieuwe regels te voldoen. "Dat geld is er niet." 

Het nieuwe beleid gaat over stalderen en het 6 jaar naar voren halen van de ammoniakemissie-eisen aan stallen. Stalderen houdt in dat een veehouder, die zijn bedrijf wilt uitbreiden, eerst een andere stal moet slopen (plus 10% extra). Dus een veehouder die 10 vierkante meter uitbreidt, moet 11 vierkante meter oude stal slopen. Dit geldt niet voor melkvee- en schapenhouders.

Vrijdag 7 juli stemt Provinciale Staten over het voorgenomen beleid.

23 Juni 2017|BB TV: Ruud Tijssens

3 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
bart 23 Juni 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10874942/brabant-brengt-boer-in-financiele-nood][/url]
"Dat geldt is er niet", bij ons betalen we nog altijd met geld, of is er nieuwe munt?
Gebruiker
info 23 Juni 2017
Wat voor bestuurders zijn het die dit soort regels überhaupt bedenken laat staan ter tafel durven te brengen terwijl ze zelf wel in een grote dure auto naar het provincie huis rijden 3x per jaar verre vakanties boeken , een huis hebben waar 5 kamers te veel in zitten waar de stookkosten van de pan uit rijzen , hun (loon ) zelf bepalen en dat is niet weinig .Waar de boer voor een steeds lagere kostprijs hun het vlees op tafel moet zetten en waar diezelfde bestuurders steeds meer gronden in bomen willen zetten omdat die burger niet beseft dat de koeien geen melk geven van bomen en de varkens gewoon granen eten en als er bomen op die grond staan er geen graan voor de dieren kan worden geoogst en we genoodzaakt zijn de granen te kopen van een buitenlandse leverancier.
Gebruiker
BB abonnee
betweter 23 Juni 2017
is het ook niet beetje eigen schuld?
vroeger stemde heel Brabant CDA dan had je dat gedoe niet, maar tegenwoordig wil iedereen ineens biologisch, nog meer zorg, klimaat, denk gewoon eens nuchter na, je ziet wat er gebeurd als je je stem weg geeft aan dromers.
Gebruiker
geert 24 Juni 2017
vroeger was er wel geld ,daarom staan er zoveel stallen,maar nu moet je geld hebben om een stal te slopen en om een nieuwe te bouwen ,dus 2 keer geld betalen
U kunt niet meer reageren.