BB TV: Hennie de Haan

NVWA wist al maanden van fipronil in stal

11 Augustus 2017 - Redactie Boerenbusiness - 10 reacties

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martijn Van Dam maakten donderdag 10 augustus bekend dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautorireit (NVWA) al in november wist van mogelijk onrechtmatig gebruik van fipronil op pluimveebedrijven. Hennie de Haan, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) reageert hierop.

Daarnaast blikt zij terug op de crisis, de imagoschade van de pluimveebedrijven in binnen- en buitenland en ze legt uit welke lessen de sector en de politiek kunnen trekken. "Ook de NVWA kan schadeclaims verwachten."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
10 reacties
anne 11 Augustus 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10875515/nvwa-wist-al-maanden-van-fipronil-in-stal][/url]
Als de eieren vorig jaar getest zouden zijn op fipronil-waarden, dan zou uitwijzen dat deze ruim onder de norm zaten. In januari dit jaar besloot de NVWA de norm desondanks drastisch te verlagen.
In November 2016 wisten ze al van Fipronil gebruik. hebben ze daarom de norm in januari dit jaar, flink verlaagt. het geeft te denken.
anton 11 Augustus 2017
Ze moeten de top van de nvwa bij de daders in de cel zetten. Bij controle bij de boer,of het voedselveiligheid of ikb en noem verder controlerende instanties maar op:Ze vallen bij de boer over het kleinste kleinigheidje,en ze dreigen al met sancties.De top van zulke controlerende instanties moeten hun verantwoordelijkheid nemen en dragen, dus ontslag nemen,of door de gerechtiglijke macht buiten gegooid worden zonder uitkering ,en de bak in.
jpk 11 Augustus 2017
Keurmerken zijn waardelloos als deelnemers
Zich niet goed op op de hoogte zijn van de regels van de keurmerken
Kennis is macht
info 11 Augustus 2017
Als je in november weet van het gebruik en er Europees een norm van 0,72 word gehanteerd wat is dan de aanleiding om per 1 januari de norm naar 0,005 te brengen . Daar hoef je geen expert voor te zijn om hier een conclusie aan te verbinden , dan ben je gezakt naar het laagst denkbare niveau en om zo ondernemers een loer te draaien en de afgrond in te helpen , het tevens zeer vreemd dat we de dierenactivisten nu niet horen nu zoveel dieren veel te vroeg moeten worden gedood, het is te hopen dat de prijzen van kippenvlees en eieren toren hoog word zo betaald de burger toch weer het gelag.
gezond verstand 12 Augustus 2017
hebben de kippenboeren echt niet geweten dat chickfreund fipronil gebruikte ?

als alle haargroeimiddelen niet goed werken , en er komt dan iemand met een groeimiddel wat wel super werkt , zou ik willen weten wat er in zit !!! ??? ,
bookeskook 12 Augustus 2017
gezond verstand schreef:
hebben de kippenboeren echt niet geweten dat chickfreund fipronil gebruikte ?

als alle haargroeimiddelen niet goed werken , en er komt dan iemand met een groeimiddel wat wel super werkt , zou ik willen weten wat er in zit !!! ??? ,

Doe je dat met alle zgn groeibevorderaars die in de akkerbouw gepushd worden ook?
man schei toch uit. Er zijn zelfs getroffen bedrijven die bij hun certificeringsinstantie navraag naar het Barneveldsebedrijf hebben gedaan of het wel okay was. En zij kregen daar bevestigd dat het een prima bedrijf met dito methode was. Nou mag jij met je gezond? verstand!
info 12 Augustus 2017
gezond verstand, als ik een product maak zou ik daar de samenstelling van prijs geven als jij het ook zou kunnen maken, toch nooit want dat is mijn handel jij weet toch ook niet hoe de samenstelling van benzine is en hoe je het kan maken, het enige is dat je het niet in de dieseltank moet gooien. Nu heeft dit wel een heel vervelende uitwerking en hadden zij hier wel wat meer over moeten vertellen t.a.z. van de hoeveelheid ( concentratie) maar ik blijf nog bij mijn vorige commentaar.
Karel 13 Augustus 2017
ik ben het eens met gezond verstand
bert 15 Augustus 2017
fipronil als insecticide in de plantaardige landbouw. Het middel wordt niet alleen door dierenartsen gebruikt, maar ook in de landbouw om insectenvraat aan vooral maïs, zonnebloemen en rijst tegen te gaan. Sporen ervan kunnen daarom bijvoorbeeld ook in margarine (via zonnebloemen) of
Abonnee
Wouter Baan 15 Augustus 2017
@Bert: Zonnebloemzaad mag naar mijn weten niet behandeld worden met Fipronil. Dit zou tot bijensterfte kunnen leiden. Preizaad, bijvoorbeeld, mag wel worden behandeld...
bert 15 Augustus 2017
lees foodlog. https://www.foodlog.nl/artikel/waarom-waarschuwde-de-hoge-gezondheidsraad-al-in-juni-2016-tegen-friponil/
Waarom waarschuwde de Hoge Gezondheidsraad in juni 2016 tegen fipronil?
Wetenschap twijfelt
Het antwoord is niet ingewikkeld. Omdat er een wetenschappelijke discussie is ontstaan over de gezondheidseffecten van fipronil als insecticide in de plantaardige landbouw. Het middel wordt niet alleen door dierenartsen gebruikt, maar ook in de landbouw om insectenvraat aan vooral maïs, zonnebloemen en rijst tegen te gaan.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden