BB TV DCA Aardappelbingo 2022

Verkoop aardappelen oogst 2022 willekeurig bepaald

11 Maart 2022 - Redactie Boerenbusiness

De verkoopmomenten van de aardappelen op de termijnmarkt voor de komende oogst 2022 zijn weer compleet willekeurig gekozen. Spelleider Aniek Remijn, boerendochter en junior medewerker in ons team, mocht deze keer de DCA Aardappelbingo draaien.

DCA Groep, het moederbedrijf van Boerenbusiness, heeft ruim tien jaar terug de Aardappelbingo geïntroduceerd. Via een greep in de ballenbak worden volledig willekeurige verkoopmomenten gekozen, waaruit een gemiddelde verkoopprijs voor de fritesaardappelen wordt berekend. Bij het pakken van de ballen wordt een oogstjaar opgedeeld in 9 porties van elk 6 weken. Voor elke periode wordt 1 bal getrokken. Dit getal staat gelijk aan een handelsdag. Via de slotnoteringen op de termijnmarkt op die handelsdagen wordt de gemiddelde bingoprijs vastgesteld.

Deze week werd duidelijk dat de DCA Aardappelbingo voor oogstjaar 2021 een verkoopresultaat heeft gerealiseerd die ruim boven het gemiddelde ligt. Volledig willekeurig aardappelen verkopen scoorde (wederom) hoger dan andere verkoopmethodieken. Het contrast met andere prijzen is groot.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten

BB TV Aardappelbingo

Verkoop aardappelen oogst 2024 bij toeval bepaald

Nieuws Aardappelen

Hoogste prijs in de Aardappelbingo ooit

BB TV DCA Aardappelbingo

Verkoop oogst 2023 bepaald met greep in ballenbak

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden