Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

30 Juni 2023 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vijfde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een innovatief product of nieuwe dienst met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar is Kamps de Wild met het product Nucrop. Wat heeft deelname voor het bedrijf betekend?

Kamps de Wild blijft met nieuwe ervaringen aanpassingen doorvoeren aan de Nucrop. Nucrop is een non-chemisch systeem dat geschikt is voor loofdoding in aardappelen of het bestrijden van onkruid en groenbemesters. Hierbij wordt geen chemie maar een geleidingsvloeistof gebruikt wat de effectiviteit van de elektrificatie verhoogd. Hiermee wil Kamps de Wild de huidige systemen zoals spuiten, looftrekken, loofklappen en loofbranden vervangen. Daarnaast is de afrijping van aardappelen met het systeem beter te sturen, met als resultaat een betere kwaliteit van de aardappelen en een passende maatsortering.

Nieuwe ervaringen
"Wij zijn met de ervaringen vanuit seizoen 2022 opnieuw naar de tekentafel gegaan", zegt Marc Slootman van Kamps de Wild. "We hebben op basis van de ervaringen interessante constateringen kunnen doen wat weer doorgevoerd moest worden in het product. De vier machines die we afgelopen jaar in het land hebben gehad in Nederland, zijn eigenlijk allemaal weer teruggegaan naar de fabriek. Die zijn compleet gedemonteerd en die worden allemaal weer opnieuw opgebouwd met de huidige stand van de techniek. Hierin hebben we voornamelijk de applicatoren sterk verbeterd, waardoor we een nog beter contactoppervlakte met het aardappelloof creëren en we nog effectiever te werk kunnen gaan."

Contact met innovatieve bedrijven
Slootman vond het voornamelijk een heel mooie ervaring. "Het in contact komen met andere bedrijven en deelnemers, waaronder ook de winnaar van afgelopen jaar, zijn leuke elementen. Dit wordt gezien en daarmee creëren we binnen onze sector een breder netwerk. Daarnaast is het met een innovatie belangrijk dat je een breed publiek kunt bereiken, dat heb je nodig om uiteindelijk een stuk draagvlak te creëren voor een techniek als bij Nucrop. Ook met het wegvallen van een aantal gewasbeschermingsmiddelen is het belangrijk dat wij gezien worden, daarvoor is de Agribusiness Award een mooi initiatief."

Optimale functionering in de akkerbouw
Kamps de Wild is erg te spreken over de de huidige ontwikkelingen in het product. "Wat we nu weten is heel positief, echter willen we de praktijk ook de mogelijkheid bieden om dit aan te tonen. Daarmee hopen we onze klanten, de boeren, goed te overtuigen op basis van feiten. Het is een behoorlijke investering, maar daarmee kunnen we met elkaar wel goede stappen zetten. Onze ambitie is om uiteindelijk een rijp systeem te realiseren dat past in de Nederlandse sector. We hebben met de recente aanpassingen een techniek gerealiseerd waarvan wij denken dat het optimaal functioneert in de akkerbouw. Wij willen dit breder uitrollen, zodat we ook chemie kunnen vervangen in andere teelten."

Agribusiness Award 2023
Heeft jouw bedrijf ook een innovatie op de markt gebracht mét financieel voordeel voor de boer? Schrijf je in voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2023! De aanmeldpagina is inmiddels geopend. Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Zeeuw 30 Juni 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10904721/lsquo-in-de-toekomst-chemie-vervangen-in-meer-teelten-rsquo]‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’[/url]
Top nieuws , proficiat voor de bedenkers!
Zou mooi artikel kunnen zijn voor de burger in Nederland om hiermee inzicht te geven hoeveel chemisch middel hiermee jaarlijks wordt bespaart! Cq gelijk een informatief artikel hoeveel de laatste 10 jaar al is bespaart door innovaties en betere advisering/ management/precisie landbouw!!!!!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

BB TV Aron Bom

'Voordeel voor de boer en betere bodemgezondheid'

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

Boerenbusiness Agribusiness Award

Agribusiness Award viert vijfjarig jubileum

Boerenbusiness Agribusiness Award 2023

‘Een award met focus op voordeel voor de boer’

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox