Voorlopig coalitieakkoord

Euro wordt alsmaar sterker en sterker

12 Januari 2018 - Wouter Baan

De waarde van de euro trekt verder aan. Ten opzichte van de dollar noteert de euro vrijdag 12 januari meer dan $1,21. Het is de hoogste stand sinds eind 2014. Het voorlopige coalitieakkoord in Duitsland geeft de Europese munt steun.

In Duitsland lijkt politieke onzekerheid plaats te maken voor stabiliteit. Zo hebben de christendemocraten en sociaaldemocraten een voorlopig akkoord gesloten over een nieuw te vormen regering. Dit zorgt ervoor dat beleggers meer vertrouwen toedichten aan de Europese economie.

Vrijdag 12 januari nam de waarde van de euro met met 0,65% toe tot $1,2118. Sommige analisten denken zelfs dat de euro op korte termijn tot $1,24 kan oplopen. Ook de euro-pondkoers steeg vrijdag met 0,14% tot £0,8904. 

Vervroegde renteverhoging
De euro wordt al enige tijd gestuwd door een mogelijk vervroegde renteverhoging in de eurozone. Uit de notulen van de decembervergadering van de Europese Centrale Bank, blijkt dat zij de rente mogelijk eerder wil verhogen. Naar verluidt houdt driekwart van de markt nu rekening met een renteverhoging dit jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden