Euro-pondkoers

financieel euro pond

Opinie Joost Derks

De Houdini-truc van het Britse pond

Valutamarkten lijken zich niets aan te trekken van brexit-vertragingen aan de grens en een opvallend rustige Britse route uit de lockdown. Voorlopig houdt het Britse pond de wind stevig in de rug.
26 Februari 2021
data pond valuta

Opinie Joost Derks

Waarom stijgt het pond niet na de brexit-deal?

Zelfs een last-minute handelsakkoord met de EU, heeft het Britse pond geen duw in de rug gegeven. Sterker nog: de munt staat behoorlijk onder druk, doordat de economie in Groot-Brittannië goeddeels platligt door de zeer besmettelijke lokale variant van het coronavirus.
11 Januari 2021
financieel pond valuta

Opinie Joost Derks

Is pond grootste slachtoffer van brexit-spel?

Boris Johnson is de topfavoriet om Theresa May op te volgen als de premier van Groot-Brittannië. De kans is groot dat het brexit-spel komend najaar weer keihard gespeeld wordt, met het Britse pond in de slachtofferrol.
25 Juni 2019

BB TV Laurens Maartens

'Brexit-akkoord rammelt aan alle kanten'

'Het brexit-akkoord dat nu op tafel ligt, is werkelijk flinterdun', zo zegt Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij. In gesprek met Wouter Baan geeft hij aan dat de kans op een harde brexit nog steeds groot is. Hoe reageert het Britse pond?
15 November 2018

Marktflits Valuta

Waarom staat de euro opnieuw onder druk?

De euro ligt wederom onder druk en dat heeft 2 redenen. Deze worden toegelicht door Laurens Maartens, valuta-expert van de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij.
31 Oktober 2018
financieel euro pond

Opinie Laurens Maartens

De onmogelijke spagaat van Mark Carney

De Bank of England zou, met het oog op de lage werkloosheid en stijgende lonen, niets liever doen dan de rente verhogen. Echter, door de onzekerheid over de brexit zit de bank in een lastige spagaat.
30 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Een spannende week voor de euro

De brexit-onderhandelingen en onrust in Italië houden de valutamarkt levendig. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, duidt de gebeurtenissen. 
17 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden