Shutterstock

Weerupdate Bedrijfsovername

Abemec wordt Fendt-dealer in Flevoland

23 November 2018 - Niels van der Boom

Abemec uit Veghel, de importeur van merken zoals Fendt en Massey Ferguson, neemt per 1 januari de bedrijven van Van Arendonk Mechanisatie in Flevoland en Gelderland over. Dat maakten de bedrijven vrijdag 23 november bekend.

De overname is opmerkelijk, omdat Van Arendonk vooralsnog onder de paraplu van de Mechan Groep in Achterveld valt. Dit bedrijf is eveneens Agco-importeur (Fendt, Massey Ferguson en Valtra). Ook na de overname blijft Van Arendonk Valtra verkopen en geen Massey Ferguson.

3 vestigingen
Van Arendonk Mechanisatie heeft 3 vestigingen (in Zeewolde, Dronten en Ermelo). Vanaf 2019 gaan deze door het leven als Abemec Zeewolde, Dronten en Ermelo en stijgt het aantal vestigingen naar 23. Dochterbedrijf Naaktgeboren uit Tollebeek is niet bij de overname betrokken.

Het is niet voor het eerst dat Abemec een bedrijf boven de rivieren overneemt; het heeft sinds 2008 een vestiging in Onderdendam. Abemec is sinds juli 2016 volledig eigendom van het Duitse concern Baywa, dat zelf een van de grootste Fendt-dealers in Duitsland is. In 2017 behaalde het bedrijf een omzet van €89 miljoen en had het zo'n 225 medewerkers in dienst, verdeeld over 20 vestigingen.

Uitgebreid machinepakket
De merken van Abemec en Van Arendonk overlappen voor een groot deel wat betreft Fendt, Lemken, Agrifac en Krone. Het machinepakket van Van Arendonk wordt na de overname uitgebreid met meer Abemec-merken. De huidige machines blijven, zoals Raven, JCB, Beco en Dewulf.

De laatstgenoemde maakte recent wel bekend een nieuwe dealer aan te stellen voor hun rooimachines in Flevoland: Bart Agro Mechanisatie uit Biddinghuizen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden