Sencrop

Nieuws Tech

Agrarische (tech) start-ups winnen terrein

25 Januari 2019 - Anne Jan Doorn

Het Franse bedrijf Sencrop, dat voornamelijk gericht is op datagestuurde landbouw, heeft $10 miljoen opgehaald om de groei van het bedrijf te versnellen. Het is een van de start-ups die op het gebied van precisielandbouw en techniek hard groeit.

Er zijn wereldwijd honderden (tech) start-ups die iets voor de landbouw willen betekenen. Het grootste gedeelte van deze bedrijven wil de sector efficiënter maken, bijvoorbeeld met sensoren om zuiniger met zoetwater en energie om te springen.

Grote investeerders
De Bill and Melinda Gates Foundation, GV (een onderdeel van Google) en Monsanto Ventures zijn actief in het financieren van start-ups. Aangezien er veel bedrijven in de landbouwsector actief zijn, is het zaak om de concurrentie voor te blijven.

Met het bovenstaande in gedachten is een bedrag van $10 miljoen voor Sencrop een belangrijke stap voor het bedrijf. Zo kan het namelijk op digitaal gebied verder innoveren; al is Sencrop inmiddels niet meer echt een start-up te noemen. Het bedrijf, dat sinds 2017 actief is in Nederland, groeit hard. Inmiddels zijn er in Europa meer dan 5.000 gebruikers. 

Specifiek advies
Sencrop levert onder meer weerstations en geeft daaraan gekoppeld ook adviezen voor precisielandbouw. Deze informatie wordt via een data-platform met de verschillende gebruikers gedeeld. De data wordt tevens gebruikt voor gepersonaliseerd advies. 

Michael Bruniaux, de medeoprichter van Sencrop, is blij met het bedrag. "Dit ondersteunt Sencrop haar internationale aanwezigheid te versterken en bij het ontwikkelen van R&D-data. Het doel is om op den duur iedere akkerbouwer te laten profiteren van besluitvormingsinstrumenten die steeds efficiënter en gepersonaliseerder worden en aangepast zijn op hun gewassen." 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden