Shutterstock

Weerupdate Mechanisatiebedrijven

Mechan Groep versterkt in Zuid-Nederland

30 Januari 2019 - Niels van der Boom - 2 reacties

Mechan Next, een onderdeel van Mechan Groep, gaat met het bedrijf 'Harvest 4 You' uit Veghel samenwerken. Dit bedrijf verkoopt en verhuurt hakselaars en maaidorsers. Mechan Next is het nieuwe occasioncentrum van de trekker-importeur.

Mechan Next opende begin december zijn deuren in Boxtel. Bij dit occasioncentrum vind je alle jong gebruikte trekkers die Mechan Groep aanbiedt. Door samen te werken met Harvest 4 You voegt het daar nu ook oogstmachines aan toe. Dit bedrijf, van eigenaar Hans Bekx, blijft wel in Veghel gevestigd.

Hakselaars en Samasz
Harvest 4 You is sinds 2015 actief in de sector. Naast gebruikte machines, is het ook een importeur van het Poolse hooibouwmerk Samasz. Sinds eind vorig jaar biedt het ook jong gebruikte trekkers (Fendt) aan. Volgens Bekx is hij de samenwerking aangegaan om beter ingespeeld te zijn op de bewegende agrarische markt.

Bekx noemt de verhuur van trekkers en machines als opkomende trend voor agrarische bedrijven. Door samen te werken, kan er een compleet pakket worden aangeboden. Naast Nederland, worden de peilen ook op België gericht.

Buitenland
De naam Harvest 4 You blijft gehandhaafd. Bekx blijft tevens eigenaar en verbonden aan het bedrijf. De gebruikte oogstmachines, voornamelijk de hakselaars, worden vanuit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gehaald en wereldwijd verkocht. Mechan Groep verkoopt daarnaast de hakselaars van Fendt, maar die gebruikte markt is nog zeer beperkt.

Het occasioncentrum van Mechan Groep is voor zowel Nederland, België als Duitsland goed bereikbaar. Naast machines, telt het eveneens een horecagelegenheid, shop en zit er een oldtimermuseum. Je zou kunnen zeggen dat het om hartje 'Abemec-gebied' gaat, waarvan het kantoor in Veghel zit.

De concurrerende Agco-importeurs zitten de laatste tijd vaker in elkaars vaarwater. Zo nam Abemec recent 3 vestigingen in Flevoland en op de Veluwe over. Op hun beurt nam Mechan Groep begin februari 2018 een dealerbedrijf in Zuid-Holland over. Beiden zouden zichzelf graag als landelijke importeur zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Pietje precies 30 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881193/mechan-groep-versterkt-in-zuid-nederland]Mechan Groep versterkt in Zuid-Nederland[/url]
Volgens mij zit harvest 4 you in veghel en niet in boxtel.
Abonnee
Kimberly Bakker 30 Januari 2019
Beste Pietje precies,

Bedankt voor je bericht en scherp opgemerkt. In de tekst stond het wel goed, maar in het intro was het nog niet veranderd. Dit is inmiddels wel gebeurd.

Met vriendelijke groet,

Kimberly Bakker
Redactie Boerenbusiness
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden