Shutterstock

Tech Mechanisatie

Mechan Groep blijft actief in Flevoland

27 December 2018 - 4 reacties

Agco-importeur Mechan Groep uit Achterveld (Gelderland) blijft met zijn partners in Flevoland en op de Veluwe actief als dealer van Fendt en Valtra. Dat maakt de importeur bekend aan hun aangesloten dealers. De verschuivingen volgen nadat Abemec eind november Van Arendonk overnam.

Grofweg gesteld is Mechan Groep (voorheen De Vor) de importeur voor Midden- en Noord-Nederland. Abemec importeert Fendt en Massey Ferguson in het zuidelijk deel van ons land. Er zijn wat uitzonderingen; zo heeft Abemec een vestiging in Groningen en Mechan Groep sinds dit jaar in het zuidwesten van het land.

Dealer af
Eind november maakte Abemec bekend de vestigingen van Van Arendonk Mechanisatie (Zeewolde, Dronten en Ermelo) over te nemen. Ondanks de zet blijft Mechan Groep actief in het gebied, zo laat het weten. "Na een gesprek met de directie van Abemec hebben wij besloten om geen dealercontract aan te bieden aan de nieuwe eigenaar", zo valt te lezen. Bijzonder, aangezien Abemec zelf importeur is.

Het importeurschap geldt echter niet voor Valtra. Het gebied Oostelijk en Zuidelijk Flevoland wordt daarom vanaf het nieuwe jaar door Offringa uit Creil bediend. Er zijn inmiddels concrete plannen voor een tweede vestiging.

Bestaande dealers
Mechan Groep gaat ook met Fendt verder in de weggevallen gebieden. De bestaande dealer Van der Weerd uit Kampen krijgt Flevoland en het noorden van de Veluwe erbij. Dealer Van den Brink uit Harskamp neemt het zuidelijk deel van de Veluwe erbij. Als reden noemt de importeur dat de nieuwe eigenaar (Abemec) niet bereid is te voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. "De visie van Abemec is niet verenigbaar met onze strategie."

Voor de klant verandert er weinig. Van der Weerd bediende al klanten in Flevoland, net als een aantal andere leveranciers van Fendt. Ook vanuit de Noordoostpolder werd al Valtra in Flevoland verkocht. Het meest opzienbarend is dat de Agco-importeurs elkaar 'openlijk' beconcurreren in de strijd om het grootste marktaandeel. Beiden hebben de ambitie om als landelijk importeur te fungeren, waarbij alleen Mechan Groep het volledige Agco-pakket voert.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Andre 3 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10880896/mechan-groep-blijft-actief-in-flevoland]Mechan Groep blijft actief in Flevoland[/url]
Wat een gezeur. De klant behoort centraal te staan en waar is de aandacht voor de alzo belangrijke klant ?
Abonnee
info 3 Januari 2019
Al deze inspanningen en verwijten en onderlinge spanningen geven aan de zwakheid van het product , de merktrouwe worden door dit soort transacties onzekerder en gaan zich orienteren op een ander merk en mechanisatie bedrijf, al met al wordt de collega concurent er zeker niet slechter van
Abonnee
info 3 Januari 2019
Al deze inspanningen en verwijten en onderlinge spanningen geven aan de zwakheid van het product , de merktrouwe worden door dit soort transacties onzekerder en gaan zich orienteren op een ander merk en mechanisatie bedrijf, al met al wordt de collega concurent er zeker niet slechter van
Abonnee
piet 4 Januari 2019
Klant Abemec.

Abemec gaat er zeker ook fendt verkopen net als in Onderdendam.
Gaat uiteindelijk om service en prijs word er niet slechter van!!! Ze verkopen meer trekkers als...…….


U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Techniek

Hackaanval legt Fendt fabriek al dagen plat

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief