Shutterstock

Nieuws Subsidie

741 boeren vragen subsidie Jonge Landbouwers aan

17 Mei 2019 - Kimberly Bakker

Bij de vierde openstelling van de regeling Jonge Landbouwers hebben ruim 700 boeren een subsidie aangevraagd. Het gaat om een totaal bedrag van €12,9 miljoen. De aanvragen worden nu beoordeeld.

De regeling 'Jonge Landbouwers' kent 27 categorieën die bijdragen aan de duurzaamheid op het bedrijf: van verschillende machines voor spitten en zaaien tot de mechanische mestscheidingsinstallaties en koe-matrassen. Gedurende de vierde openstelling hebben 741 jonge boeren de subsidie aangevraagd, waarbij het om een bedrag van €12,9 miljoen gaat. In 2018 werd de meeste subsidie aangevraagd voor installatie van zonnepanelen, waarna elektrische voertuigen en emissiearme vloeren op de tweede en derde plaats volgen.

Er zijn dit jaar fors meer subsidieaanvragen ingediend dan in voorgaande jaren. In maart 2016 vroegen 422 jonge boeren de subsidie aan, met een totaal bedrag van €7,2 miljoen. In december 2016 ging het om 250 boeren (€4,2 miljoen). In december 2017 lag het aantal aanvragen al hoger, maar deze komt nog altijd niet in de buurt van december 2018. In 2017 vroegen 577 boeren de subsidie aan, waarbij het om bedrag van €9,9 miljoen ging. Overigens is dit niet per se verrassend, gezien boeren aan steeds meer duurzaamheidseisen moeten voldoen.

Duurzamer platteland
De regeling 'Jonge Landbouwers' moet bijdragen aan een vitaler en vooral duurzamer platteland. De subsidie is bestemd voor jonge landbouwers onder de 41 jaar. De subsidie wordt deels betaald door de Europese Unie en deels door de provincies. Bij de eerste 3 openstellingen hebben 1.249 boeren deze subsidie ontvangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden