Jonge boeren

Bas van der Vlies

Nieuws Politiek

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Bas van der Vlies, voormalig fractievoorzitter van de SGP, is zondagavond op 79-jarige leeftijd overleden. Daarmee is een ook voor de agrarische sector heel bekende en verdienstige persoon heengegaan.
8 November 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

Historisch jongerenpact geeft signaal af aan politiek

Jonge boeren en tuinders missen de randvoorwaarden die nodig zijn om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken als stikstof en klimaat.
22 April 2021
boerenprotest

Nieuws Jonge Boerenfonds

Waarom het Jonge Boerenfonds een flop lijkt

Toen minister Carola Schouten van landbouw haar functie ging bekleden was een fonds voor jonge boeren ter ondersteuning van bedrijfsovername één van haar speerpunten. Het fonds is er inmiddels en stelt maar liefst €75 miljoen beschikbaar. Toch zijn er maar 2 aanmeldingen geweest. Waarom blijkt het fonds een flop?
25 September 2020
Lennaert Haanstra

Interview Lennaert Haanstra

'Belangrijk dat jonge boer niet wordt vergeten'

Lennaert Haanstra (28) is eind augustus aangesteld als nieuwe voorzitter van de Jongerenraad van Agrifirm. De akkerbouwer uit Marknesse volgt daarmee Arjan van Houten op. 'Voor mij is dit een mooie, nieuwe uitdaging. Het is een kans om ervoor te zorgen dat de mening van de jonge boer ook een podium krijgt in de sector.'
4 September 2020
Boerenbusiness

Nieuws Stikstofcrisis

Schamele interesse in Jonge Boerenfonds. Tot nu toe

Is het de coronacrisis of zijn het dieper liggende sociaal economische redenen? In ieder geval is het een feit dat er tot nu toe nauwelijks gebruik is gemaakt van de Jonge Boeren regeling, die sinds 1 januari dit jaar beschikbaar is.
29 Juni 2020
ASR

Interview Ronald Kramer

Jonge innovatieve boer een zetje geven op bedrijf

De grootste bezitter van agrarische grond in Nederland, a.s.r., heeft een nieuwe pachtvorm geïntroduceerd voor jonge agrarische ondernemers: Jonge Boeren Erfpacht. Met dit product wil het concern jonge boeren ondersteunen in het overnemen en opstarten van een agrarisch bedrijf.
16 April 2020
platteland

Opinie Christian Muilerman

'Voor hoe lang nog drukte in het buitengebied'

Tijdens deze zonnige lentedagen is het druk op de wegen rondom onze boerderij in Oxe. Druk met wandelaars, fietsers, mensen op skeelers en in auto's. Er zijn natuurlijk altijd wel wandelaars en fietsers te zien hier, maar nu is het echt druk.
9 April 2020
akkerbouw grond

Nieuws Erfpacht

Nieuwe vorm van erfpacht voor jonge boeren

A.s.r. real estate heeft een nieuwe vorm van erfpacht geïntroduceerd: de 'Jonge Boeren Erfpacht'. Jonge ondernemers hoeven met deze contractvorm minder kapitaalkrachtig te zijn bij aanvang van hun carrière als boer. De erfpachtregeling bevat ook meer maatwerk voor wat betreft de looptijd.
1 April 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox