Shutterstock

Nieuws Europese subsidies

Landbouwminister Bulgarije pleegt fraude

17 Mei 2019 - Anne Jan Doorn - 5 reacties

De minister van Landbouw in Bulgarije is opgestapt. Hij wordt verdacht van fraude met Europese landbouwsubsidies. Deze subsidies zijn deels gebruikt voor privé-woningen.

Rumen Poroshanov, de opgestapte Bulgaarse landbouwminister, leidde in de periode dat de fraude werd gepleegd de organisatie die toeziet op de besteding van de Europese landbouwsubsidies. Het geld uit het Europees programma voor plattelandsontwikkeling is gebruikt voor de bouw van 746 toeristenverblijven.

Gebruikt als privéwoning
Achteraf blijkt dat de toeristenverblijven niet altijd gebruikt werden voor plattelandstoerisme, maar ook als privéwoningen. Ook wordt de minister ervan verdacht dat hij niet zijn hele vermogen heeft aangegeven bij de Belastingdienst, zo bericht Der Spiegel. De fraude met het Europese geld is extra gevoelig, wegens de opkomende Europese verkiezingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
cagri 17 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882514/landbouwminister-bulgarije-pleegt-fraude]Landbouwminister Bulgarije pleegt fraude[/url]
maar het topje van de ijsberg...
de eu-subsidies zijn er nu eenmaal niet voor de boer hé
schoenmakers1 18 Mei 2019
Het is in Nederland niks beter, ook niet slechter hoor
Student 18 Mei 2019
Op basis van enkele bezoeken aan Oost Europese landen kan ik zeggen dat het wel degelijk beter is in Nederland als het gaat over corruptie. Ik raad iedereen die altijd klaagt dat we een waardeloze overheid hebben aan om eens wat van de wereld te gaan ontdekken. Het neemt terechte klachten over ambtenarij, regels, en eindeloze procedures niet weg maar zet ze wel in perspectief.
schoenmakers1 18 Mei 2019
beste student, moet je eens met de boer in boxtel gaan praten hoe het hem vergaan is, maar je aast zeker met je studie ook weer op een goedbetaald nikszeggent baantje zonder risico waar je weer hardwerkende mensen kunt ontmoedigen
subsidiedeskundige 18 Mei 2019
Hier blijft minimaal de helft van de subsidies die de boer zou moeten krijgen, aan de strijkstok hangen. Een peleton aan controleurs en andere volgevreten overbodige ambtenaren worden fors betaald met ons subsidiegeld.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Grond

Britse boer 'braakt' liever dan dat hij teelt

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Toezeggen lukte wel in het GLB, betalen wordt lastig

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden