Bulgarije

grond financieel euro grondprijs

Nieuws Grond

Weinig buitenlandse kopers van Bulgaarse grond

In bepaalde delen van Bulgarije zijn de prijzen van agrarische grond in 2020 met circa 10% gestegen.'In sommige van de duurdere regio's is grond verkocht voor 1.800 lev per decare', zegt Stayko Staykov. Dat is omgerekend circa €9.200 per hectare.
1 Maart 2021
aardappelen transport aardappelverwerking aardappelexport

Inside Aardappelen

Bulgaren frauderen met verkoop aardappelen

Grote foodketens en verschillende boerenmarkten in Bulgarije verkopen Duitse en Franse aardappelen als Bulgaars product. Volgens de aardappeltelersvereniging in het land worden de consumenten volop misleid.
19 Januari 2021
aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Bulgaarse aardappelteler krijgt 9 soorten staatssteun

De uitgevallen vraag door sluiting van de horeca en een sterk verminderd toerisme treft Bulgaarse boeren hard. De overheid betaalt de aardappeltelers daarom in 2020 ongeveer €500 per hectare aan steun. Winkelketens worden gestimuleerd vooral lokaal geproduceerde aardappels te verkopen.
8 December 2020
graanveld

Nieuws Grond

Bulgaars bouwland goedkoper door droogte

De droogte in Oosten-Europa zorgt er in Oekraïne voor dat bouwland een stuk goedkoper is geworden, zo melden lokale makelaars. De prijs van zogenaamde 'Dobrudzha chernozem', het duurste type bouwland in Oekraïne, ligt medio november zo'n €2.000 tot €2.500 per hectare lager dan een aantal maanden geleden.
13 November 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

'Afrikaanse varkenspest komt China duur te staan'

Uit cijfers van een Chinese professor blijkt dat de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China al tot meer dan $140 miljard aan directe verliezen heeft geleid. Daarnaast is de varkensprijs in het land afgelopen weken opnieuw gestegen.
26 September 2019
wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenpest

Rusland merkt weinig van hoge varkensvleesprijs

Rusland merkt maar weinig van de mondiaal gestegen prijzen voor varkensvlees, als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Bulgarije begint met de slacht van 4.000 varkens en België weet de dierziekte goed buiten de deur te houden. Een update van situatie in Europa.
21 Augustus 2019
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Noodtoestand uitgeroepen in Bulgarije wegens AVP

Bulgarije heeft de noodtoestand uitgeroepen nu het land in 2 weken tijd meer dan 130.000 varkens heeft moeten ruimen als gevolg van Afrikaanse varkenspest. De Europese Commissie dringt er daarom op aan dat er meer maatregelen komen om de Bulgaarse varkensvleesindustrie te redden.
12 Augustus 2019
wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Bulgaarse varkensprijs stijgt pijlsnel

De prijs van varkensvlees kan in Bulgarije dit jaar nog met 50% stijgen, zo meldt de Bulgaarse Association of Meat Processors. De prijsstijging wordt veroorzaakt door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest, waardoor het land naar verluidt 20% van de varkensstapel moet ruimen.
5 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden