Shutterstock

Nieuws Reorganisatie

ForFarmers sluit 1 van de 14 Britse fabrieken

4 Juli 2019 - Redactie Boerenbusiness

De Britse tak van voerconcern ForFarmers sluit in het laatste kwartaal van dit jaar de voerfabriek in Crewe, gelegen in het noordwesten van Engeland. De productie wordt overgeheveld naar 3 andere nabijgelegen locaties. De sanering is in lijn met de efficiencyplannen die ForFarmers heeft.

Het idee is om de productie vanuit Crewe te verplaatsen naar de locaties in Newcastle-under-Lyme, Selby en Preston. Daar is volgens het bedrijf voldoende capaciteit aanwezig, waardoor een efficiencyslag kan worden gemaakt. Hiervoor is overigens wel eerst een verplicht consultatieproces met de betrokken medewerkers in Crewe vereist.

Daarnaast moeten ook de medewerkers van de 3 andere locaties worden geraadpleegd, meldt ForFarmers. Dit omdat dit mogelijk organisatorische veranderingen met zich meebrengt. Over de toekomst van de voerfabriek in Crewe moet ForFarmers nog een besluit nemen. Het huidige plan kan leiden tot het ontslag van circa 23 medewerkers.

Kosten verlagen
Het voerconcern, met het hoofdkantoor in Lochem, is van plan om in de komende 3 jaar de operationele kosten met circa €10 miljoen te verlagen. In het Verenigd Koninkrijk heeft ForFarmers UK 14 productielocaties. Om de voerketen te verbeteren, kijkt ForFarmers zowel naar het moderniseren van bestaande fabrieken als de geografische verdeling van de fabrieken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden