Shutterstock

Nieuws Brexit

Zal pond gelijk komen te staan aan dollar?

15 Augustus 2019 - 1 reactie

Het Britse pond zal bij een no-deal-brexit hoogstwaarschijnlijk wegzakken tot pariteit met de dollar, vertelt Lord Kerslake, de oud-voorzitter van het Britse ambtenarenapparaat. Door de forse daling van de afgelopen maanden presteert de munt nu het slechtst van alle valuta’s ter wereld.

Volgens Kerslake kan de munt, in geval van een no-deal-brexit, voor het eerst in de geschiedenis $1 waard worden. "Het is goed mogelijk dat de munt de komende maanden blijft dalen, bijvoorbeeld omdat de nieuwe Britse premier Boris Johnson herhaaldelijk gezegd heeft dat het Verenigd Koninkrijk op donderdag 31 oktober de Europese Unie verlaat, met of zonder een deal."

De opmerkingen van Johnson hebben het Britse pond in de afgelopen 3 maanden al met ruim 7% doen dalen, ten opzichte van de dollar. Op dit moment presteert de Britse munt zelfs het slechtst van alle valuta’s ter wereld.

Onverwacht nieuws
Op vrijdag 9 augustus werd tevens bekend dat de Britse economie in het tweede kwartaal onverwacht met 0,2% is gedaald. Het gaat om de eerste kwartaalafname sinds 2012. Volgens Kerslake moet de Bank of England bij een no-deal-brexit overwegen om de rente verhogen, om zodoende een vlucht van het pond te vermijden. "Dit zou echter de consumentenprijzen, inflatie en hypotheekrente fors doen stijgen", zo meldt hij in een verklaring.

Ook verschillende andere vermogensbeheerders voorspellen dat de munt kan dalen tot pariteit met de dollar (een niveau van $1) als een no-deal-brexit werkelijkheid wordt.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Henk Grim 16 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10883657/zal-pond-gelijk-komen-te-staan-aan-dollar]Zal pond gelijk komen te staan aan dollar?[/url]
Waar heeft Lord Kerslake economie les gehad? Een rente stijging die zorgt voor hogere consumentenprijzen en een hogere inflatie?
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Opinie Joost Derks

Pondrally kan Brexitpijn niet verhullen

Opinie Joost Derks

Wat doet een Amerikaanse recessie met de dollar?

Opinie Edin Mujagic

Brandstofkosten: gratis geld heeft een hoge prijs

Opinie Joost Derks

Het Britse pond viert ook een coronafeestje

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief