Britse pond

Brexit pond

Opinie Joost Derks

Pondrally kan Brexitpijn niet verhullen

17 Februari 2022
pond

Opinie Joost Derks

Het Britse pond viert ook een coronafeestje

Terwijl Groot-Brittannië vol spanning het onderzoek naar de coronafeestjes van premier Boris Johnson afwacht, loopt het pond verder op. De stijgende rente die schuilgaat achter die opmars, kan voor BoJo in de toekomst een nog groter probleem worden dan zijn lockdownescapades.
27 Januari 2022
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Hier doet personeelstekort pas echt pijn

In de economische wereld is een lage werkloosheid meestal een gunstig teken. Maar in Groot-Brittannië dreigt een personeelstekort in allerlei sectoren juist een rem te zetten op de economische groei. Dat heeft zijn weerslag op de vooruitzichten van het pond.
26 Augustus 2021
pond

Opinie Joost Derks

Hier laat inflatie zich pas echt voelen

Het dagelijks leven wordt een stuk duurder als gevolg van opgelopen grondstofprijzen en hogere transportkosten. In Groot-Brittannië is dat effect door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs en seizoenswerkers extra groot. Wat betekent dat voor het pond? 
1 Juli 2021
data pond valuta

Nieuws Joost Derks

Wat hebben Mark Rutte en het Britse pond gemeen?

11 Juni 2021
financieel euro pond

Opinie Joost Derks

De Houdini-truc van het Britse pond

Valutamarkten lijken zich niets aan te trekken van brexit-vertragingen aan de grens en een opvallend rustige Britse route uit de lockdown. Voorlopig houdt het Britse pond de wind stevig in de rug.
26 Februari 2021
Brexit

Nieuws Joost Derks

Brexit: de pijnpunten en een opvallende winnaar

Na 5 weken brexit kan voorzichtige de balans worden opgemaakt van hoe goed het handelsakkoord in de praktijk werkt. Het is al duidelijk dat het bij Europese controles in de Ierse Zee en bij schaaldierexport flink schuurt voor de Britten. Toch is het pond aan een knappe opmars bezig.
4 Februari 2021
data pond valuta

Opinie Joost Derks

Waarom stijgt het pond niet na de brexit-deal?

Zelfs een last-minute handelsakkoord met de EU, heeft het Britse pond geen duw in de rug gegeven. Sterker nog: de munt staat behoorlijk onder druk, doordat de economie in Groot-Brittannië goeddeels platligt door de zeer besmettelijke lokale variant van het coronavirus.
11 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden