Dossier Brexit

Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Landbouwbeleid

Britse landbouwsubsidies zijn mysterieus verdwenen

Toen Britse boeren gevraagd werd om vooral vóór een brexit te stemmen werd hun beloofd dat de overheid er alles zou doen om de gelden uit het GLB meer dan te compenseren. Op een andere manier, waarbij vooral beloond wordt op basis van 'publieke diensten', maar financiële zekerheid zou er komen. Onderzoek van de Britse krant Observer toont aan dat in werkelijkheid slechts 0,5% van het beloofde geld daadwerkelijk bij de boer aankomt.
6 Februari 2023
Brexit pond

Opinie Joost Derks

Pondrally kan Brexitpijn niet verhullen

17 Februari 2022
kaas kaasproductie

Nieuws Melk

Kaasproductie neemt af, export flink hoger in 2021

De Nederlandse kaasproductie was vorig jaar lager dan in 2020. Toch is de export van Nederlands grootste zuivelproduct vorig jaar sterk gestegen, ondanks de handelsproblemen met het Verenigd Koninkrijk door de Brexit. De import van kaas steeg vorig jaar overigens ook licht.
14 Januari 2022
pootgoed export

Nieuws Aardappelen

Ierse telers in de knel door verbod op Schots pootgoed

Ierse aardappeltelers betrokken een groot deel van hun pootgoed uit Schotland. Door de Brexit is dat voor het komende seizoen niet meer mogelijk. Om het wegvallen van het Schots pootgoed te ondervangen is de pootgoedteelt in Ierland met maar liefst 29% uitgebreid ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde in het afgelopen teelt jaar.
22 December 2021
transport Brexit Engeland

Opinie Jaap Majoor

Opent Engeland na de brexit onze ogen?

Omdat Engeland nu buiten de EU valt, is het voor hun moeilijker geworden om mensen uit Oost-Europa een werkvergunning te geven. Gevolg: het land is ontwricht door een gebrek aan werknemers voor het uitvoeren van het dagelijks werk. Dit moet toch ook onze ogen openen.
22 Oktober 2021
aardappelen pootgoed export zakken

Inside Aardappelen

Nieuwe bestemming nodig voor 30.000 ton pootgoed

Het Verenigd Koninkrijk houdt sinds begin juli de grenzen gesloten voor pootaardappelen uit de Europese Unie. Dat betekent dat een andere bestemming gevonden moet worden voor 25.000 tot 30.000 ton pootgoed. Ondertussen blijft Nederland als grootste leverancier hameren op heropening van de Britse markt.
29 September 2021
export Brexit verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Melk

Brexit brengt klap toe aan import en export zuivel VK

Door de Brexit heeft een klap gegeven aan zowel de Europese export van zuivel naar het Verenigd Koninkrijk als aan de import uit het land. Dit blijkt uit cijfers van EU-handelskoepel Eucolait over de eerste helft van 2021.
28 September 2021
Brexit Londen

Nieuws Brexit

VK stelt importeisen uit wegens dreigende tekorten

Het Verenigd Koninkrijk (VK) stelt de invoering van de volledige controle voor de import van producten uit de EU opnieuw uit. De verplichte voormelding voor sanitaire en fytosanitaire (SPS) goederen is uitgesteld van 1 oktober 2021 naar 1 januari 2022. De fytosanitaire certificaten en controles en de nieuwe eisen aan gezondheidscertificaten worden op 1 juli 2022 van kracht.
15 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden