Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Agractie plant 2 nieuwe acties

7 Oktober 2019 - Niels van der Boom - 2 reacties

Boerenactiegroep Agractie kondigt aan binnen 4 tot 6 weken opnieuw te demonstreren. Het werkt momenteel aan plannen voor 2 nieuwe acties. Daarmee volgt het organisatie Farmers Defence Force (FDF), die aangekondigd heeft op 16 oktober te demonstreren.

Agractie is een doneeractie gestart voor hun 'Agractie 2.0', zoals ze het zelf noemen. Inmiddels is ruim €15.000 van de gevraagde €120.000 opgehaald. De organisatie zegt dat de geplande actie 100% publieksvriendelijk is en zichtbaar zal zijn door heel Nederland. Het is niet voornemens opnieuw met veel trekkers en mensen te gaan protesteren. Details worden, om het verrassingselement te behouden, niet gepubliceerd.

Totaal 3 acties op stapel
De nieuwe actie/acties zouden over 4 tot 6 weken plaats moeten vinden, schrijft het Algemeen Dagblad. Het zou gaan om 2 aparte acties. Voor een van de acties zijn financiële middelen vereist, voor de ander niet. Voor 16 oktober heeft FDF al een volgende actie georganiseerd. Ook hier worden details niet bekendgemaakt. Wel zegt het de echte vervuilers aan te gaan pakken. Dit betekent echter niet blokkering van luchthaven Schiphol. Wel kan het verkeer worden gehinderd door de actie.

De 2 organisaties trokken samen op voor de protestactie op 1 oktober in Den Haag. Kort daarna besloten Agractie en FDF ieder hun eigen weg te gaan. De besturen van de beide organisaties hebben wel contact. Van samenwerking voor de komende acties is echter vooralsnog geen sprake. Het grote verschil tussen beide organisaties is dat FDF meer actiebereid is. Agractie hoopt na de 1 oktober manifestatie meer te bereiken via de diplomatieke weg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Jp kievit 8 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884242/agractie-plant-2-nieuwe-acties]Agractie plant 2 nieuwe acties[/url]
In dit practige land respecteren we hoor en wederhoor .het kabinet zal toch het beleid moeten toetsen aan de 1okt demonstratie
Mdv 12 Oktober 2019
Beste bestuuders, informeer ook bij Cumela en bouwsector. Deze krijgen veel last van de PFAS. Dan krijgen we meer hulp om actie te voeren en mischien samen sterker
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden