Nieuws Europese Commissie

Landbouwcommissaris met hakken over sloot geslaagd

8 Oktober 2019 - Susan Drenth - 1 reactie

Janusz Wojciechowski kan toch landbouwcommissaris worden. Eerder was het Europees Parlement nog ontevreden over zijn optreden tijdens zijn hoorzitting. Voor de agrarische sector is behalve Wojciechowski ook Frans Timmermans, de kandidaat voor het commissariaat Klimaat belangrijk. 

Bij de hoorzitting moet een kandidaat antwoord geven op vragen uit het Europees Parlement. Op basis daarvan wordt besloten of de kandidaat de beoogde functie kan uitvoeren. De eerste hoorzitting van Wojciechowski verliep niet goed. Hij sprak in het Engels, maar dat bleek niet zijn sterkste punt te zijn. Dat hij al jaren actief is als Europarlementariër in agrarische commissies kwam niet terug in zijn gesprek.

Dit is een van de redenen dat de Pool een herexamen af moest leggen. In het succesvolle herexamen sprak Wojciechowski over de benodigdheden van een eerlijk verdeeld landbouwbudget. "De kleine boeren moeten niet verdrinken in de internationale concurrentie", zo was zijn stelling. Ook wil Wojciechowski meer Europese producten in de schappen zien.

Hakken over de sloot
Volgens Europarlementariër Jan Huitema (VVD) heeft Wojciechowski zijn herexamen met hakken over de sloot gehaald. Ondanks dat hij dit keer beter zijn huiswerk had gedaan, zijn nog niet alle zorgen weg. "Ik zal zijn werk dan ook goed in de gaten houden, zodat hij zich aan zijn opdracht houdt om te werken aan een Europees landbouwbeleid dat werkt voor de boer", aldus Jan Huitema.

Frans Timmermans, die dinsdagavond 8 oktober wordt verhoord, is naar verluidt de nieuwe Eurocommissaris voor Klimaat. Eerder werd al bekend dat Timmermans van plan is om 40% van het budget voor de agrarische sector in te zetten voor klimaatdoeleinden.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 8 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884262/landbouwcommissaris-met-hakken-over-sloot-geslaagd]Landbouwcommissaris met hakken over sloot geslaagd[/url]
Timmerfrans, slechts geschikt om plaats te nemen in het vertaalhokje van de europese dictatuur.

U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden