Nieuws Impossible foods

Volgende vegaburgergigant wil naar Europa

24 Oktober 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

Na Beyond Meat is het nu de beurt aan Impossible Foods. Het Amerikaanse bedrijf wil met de vleesvervangers de Europese markt betreden en heeft daarvoor een aanvraag ingediend in Nederland.

Impossible Foods is een van de grootste producenten van plantaardige producten die vlees vervangen. Het bedrijf gebruikt daarvoor het 'heme', een speciaal ontwikkeld soja-eiwit, dat voor de vleessmaak zorgt. De stof wordt door Impossible Foods uit genetisch gemanipuleerde gist gehaald. Toelating in Europa, middels een aanvraag in Nederland, is daarom niet vanzelfsprekend. Gemanipuleerde voedingsstoffen zijn in Europa aan strengere regels gebonden.

In de Verenigde Staten is Impossible Foods, dat in 2011 werd opgericht, vooral bekend van de populaire Impossible Burger. Aan het begin van dit jaar werd hiermee een test gedaan in een aantal vestigingen van Burger King. De vegetarische Whopper zou volgens diverse media in smaak niet onderdoen voor een echte hamburger. Ook McDonald’s introduceerde eerder al een vegetarische variant.

Marktgroei van 8%
De markt voor vegetarische producten groeit. ABN Amro berekent dat we per huishouden gemiddeld €10 per jaar uitgeven aan vleesvervangers, terwijl we jaarlijks €640 besteden aan vlees. Dat meldde RTL Z eerder dit jaar. Belangrijke redenen voor consumenten om geen vleesvervangers te eten zijn het aanbod, de smaak en de structuur. Nu grotere merken meer inzetten op vleesvervangers verandert dat snel. In Nederland kennen we vooral 'De Vegetarische Slager'. In mei kondigde Beyond Meat een entree op de Europese markt aan met de bouw van een productielocatie in Zoeterwoude. ABN verwacht dat de markt voor vleesvervangers dit jaar met 8% groeit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Fortissimo 24 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884449/volgende-vegaburgergigant-wil-naar-europa]Volgende vegaburgergigant wil naar Europa[/url]
Grappig dat Veggie's overal tegen ageren en vervolgens een smakelijke Whopper verorberen op basis van genetisch gemanipuleerde soyabonen. De mens is een wonderlijk wezen.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden