Vegetarische Slager

Unilever

Nieuws Unilever

Unilever wil omzet vega-producten fors verhogen

Voedingsmiddelenproducent Unilever wil de omzet van haar vegan en vegetarische producten de komende jaren verhogen naar €1 miljard. Concreet betekent het dat de omzet van deze plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven over de komende 5 tot 7 jaar moet vervijfvoudigen.
18 November 2020
Korteweg

Interview Jaap Korteweg

'Landbouw moet leren vooruit te kijken'

De toekomst van de landbouw zal volgens Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heel anders worden. Volgens hem is de oplossing voor de landbouw dat er geanticipeerd en verder vooruit gekeken moet worden. Een bedrijf als Avebe is daarin een goed voorbeeld, zo stelde hij op het 100-jarig jubileumfeest van de aardappelcoöperatie.
15 November 2019
Impossible Foods

Nieuws Impossible foods

Volgende vegaburgergigant wil naar Europa

Na Beyond Meat is het nu de beurt aan Impossible Foods. Het Amerikaanse bedrijf wil met de vleesvervangers de Europese markt betreden en heeft daarvoor een aanvraag ingediend in Nederland.
24 Oktober 2019
Schnitzelgate Vegetarische Slager

Nieuws Vegetarische Slager

Stembus voor verwarrende productnamen

Met het openen van een online stembus roept De Vegetarische Slager consumenten op zich uit te spreken in de schnitzelgate-discussie. In de 'Alternatieve Verkiezingen', die parallel lopen aan de Europese verkiezingen, kan gestemd worden op de meest verwarrende productnamen.
16 Mei 2019
melk glas consumenten zuivel

Nieuws Zuivel

Vegetarische Slager broedt op koeloze melk

Jaap Korteweg, de oprichter van de Vegetarische Slager, loopt nog steeds met het idee om veganistische melk op de markt brengen.
9 April 2019
rundvlees varkensvlees

Nieuws Bedrijfsovername

Unilever neemt de Vegetarische Slager over

Unilever heeft woensdag 19 december bekendgemaakt dat het de Vegetarische Slager heeft overgenomen. Jaap Korteweg, de oprichter van de Vegetarische Slager, zal actief blijven binnen de organisatie. De financiële details zijn niet gepresenteerd.
19 December 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief