Eigen foto

Nieuws Agractie

Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie

26 November 2019 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie, de boerenbeweging die door zijn initiatief afgelopen najaar is ontstaan. De schapenhouder uit Ede wil, nu de lammertijd in aantocht is, weer meer tijd besteden aan zijn bedrijf en gezin. Dit laat hij weten in een brief aan de Agractie-volgers.

Kemp zette met één bericht op Whatsapp het eerste grote boerenprotest op het Haagse Malieveld van 1 oktober in gang. In Den Haag pleitte hij bij landbouwminister Carola Schouten vooral voor een herwaardering van de Nederlandse land- en tuinbouw bij de politiek en de maatschappij. Toen de boerenprotesten zich meer concentreerden op het stikstofdossier, gaf Agractie het stokje in de frontlinie door aan Farmers Defence Force.

Publieksactie in Amsterdam
De organisatie, ook lid van het Landbouw Collectief, focust zich nu vooral op publieksvriendelijke en ludieke acties. Zo leidde een korte demonstratie in Noordwijk tot zendtijd met Kemp en legpluimveehoudster Anja Henken in het tv-programma van Harry Mens. Ook organiseert Agractie op 13 december een publieksactie in Amsterdam. 

Kemp laat weten altijd bereikbaar te blijven voor ruggespraak en Agractie te blijven ondersteunen. Inmiddels is Agractie Nederland volgens hem een 'stevige en stabiele organisatie met een duidelijke visie voor de lange termijn en een team van meer dan 15 enthousiaste mensen.' Wie Kemp opvolgt als boegbeeld van Agractie, is nog onbekend. Voor de hand ligt dat dit Anja Henken wordt, maar dat is niet bevestigd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
boertje 26 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884810/bart-kemp-doet-een-stap-terug-bij-agractie]Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie[/url]
respect!
Maar wel erg jammer
antoinette 26 November 2019
Bart,
Dank voor je geweldige inzet.
Je was de startmotor, die alles in gang zette.
In een woord geweldig.
F.Jaspers-Derks 26 November 2019
Bart, Wat fijn dat je ons wakker schudde en door je enthousiasme zoveel mensen actief kreeg voor de acties die nodig waren en nog zijn. Bedankt daarvoor. Het ga je goed. Heel veel succes in je verdere loopbaan, naar ik hoop een agrarische. En wie weet -als je het nodig vindt- trek weer aan de bel.

ps 26 November 2019
Bart,mede door jou voorzet heb je de belangen van alle sectoren in de landbouw bijeen gebracht dat is op zich al uniek,bedankt je voor belangrijke bijdrage nu en in de toekomst v de agrosector.
Tinus 26 November 2019
Dank bart....suc6 met de schapen en je gezin
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden