Bart Kemp

sjaak van der tak

Politiek Stikstof

Preses LTO roept op tot lef en durf na stikstofactieplan

Een uitgelekt plan om boeren in het Groene Hart en op de Veluwe op te kopen om de stikstofcrisis in Nederland op te lossen, zorgde afgelopen week voor veel opschudding. Het plan leek te zijn geschreven door onder meer oud-minister, oud-WUR-baas, CDA-prominent, adviseur en akkerbouwer Cees Veerman. Maar dat was niet waar, bleek later. Maar hoe zat het nou echt? En hoe moet het nu verder met het plan?
2 Juli 2021
Landbouwcongres Boerenbusiness Bart Kemp

Nieuws Impact Award 2019

Bart Kemp wint eerste Impact Award

Bart Kemp, initiator van een van de grootste boerenprotesten in de geschiedenis van de landbouw, heeft de Impact Award 2019 gewonnen. Hij kreeg de Impact Award op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness uitgereikt voor zijn bijzondere inspanning ten goede van de Nederlandse boeren en tuinders.
18 December 2019
Sieta van Keimpema boerenprotest Bart Kemp

Nieuws Agractie

Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie

Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie, de boerenbeweging die door zijn initiatief afgelopen najaar is ontstaan. De schapenhouder uit Ede wil, nu de lammertijd in aantocht is, weer meer tijd besteden aan zijn bedrijf en gezin. Dit laat hij weten in een brief aan de Agractie-volgers.
26 November 2019
Boerenbusiness Koning Willem Alexander Willem Alexander

Nieuws Stikstof

Koning: 'Stikstofprobleem betreft ons allemaal'

Het stikstofprobleem moet volgens Koning Willem-Alexander niet bij de boeren worden neergelegd. Het betreft volgens de Koning een uitdaging voor de hele Nederlandse samenleving. Dit zei hij tijdens zijn werkbezoek aan India tegen de NOS.
18 Oktober 2019
Sieta van Keimpema boerenprotest Bart Kemp

Nieuws Boerenprotest

'Weer protesten als Kamer niets doet met eisen'

De Farmers Defence Force gaat over 4 weken weer protesteren als er niets gedaan wordt met de actiepunten die het dinsdag 1 oktober bij de minister heeft ingediend. Agractie wil zelfs binnen 2 weken reactie van de minister op voorstellen van de organisatie.
1 Oktober 2019
boerenprotest

Interview Bart Kemp

Met lange stoet trekkers over A12 naar Den Haag

Op 1 oktober lijkt agrarisch Nederland massaal naar Den Haag te trekken om te protesteren tegen de maatschappelijke en politieke kritiek. Bart Kemp uit Ede, de initiatiefnemer van de zogeheten agractie: 'Wat wij willen, is een herwaardering voor Nederlandse boeren.'
16 September 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox