Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Agractie woedend op Openbaar Ministerie

27 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 37 reacties

Agractie Nederland is woedend op het Openbaar Ministerie (OM) en in bijzonder gebiedofficier Linda Bregman. Volgens haar heeft het OM gefaald door amper op te treden tegen de trekkers op de snelwegen bij de grote boerenacties afgelopen najaar. Bregman spreekt van 'dreigende en intimiderende' boeren, waarbij ook veel 'alcohol in het spel' was. 

De gebiedsofficier deed de uitspraken in het personeelsblad Opportuun. Volgens Agractie Nederland probeert het OM hiermee met onjuiste berichtgeving ten koste van de boeren hun straatje schoon te vegen. De organisatie van initiatiefnemer Bart Kemp beschrijft in een verklaring dat bij het eerste grote boerenprotest op 1 oktober juist de ordehandhavers zelf de boeren de snelweg op stuurden.

"Wij hebben steeds gecommuniceerd dat de snelweg niet mocht worden gebruikt door trekkers, maar overal in het land werden colonnes trekkers door politieagenten van lokale korpsen rechtstreeks de snelweg op geleid, regelmatig uitgezwaaid door de plaatselijke burgemeester en wethouders", zo verklaart Agractie. De organisatie stelt continue met de politie en diverse burgemeesters in contact te hebben gestaan. 

Geen aanhoudingen
Bij de grootste acties waren meer dan 5.000 trekkers en ruim 20.000 boeren betrokken, meldt Agractie. "Een enkel incident daargelaten zijn er geen overtredingen en aanhoudingen geweest en hebben deelnemers aan de massale demontraties zich aan de aanwijzingen van politie gehouden. Ook van alcoholgebruik was op de meeste demonstraties geen sprake, al helemaal niet ‘veel’."

Agractie Nederland zegt juist verbaasd te zijn dat de driehoek (lokaal bestuur, politie en justitie, red.) in Den Haag op 1 oktober hun zaakjes niet had geregeld, onvoldoende agenten en shutllebussen had klaarstaan op het strand bij Scheveningen, en trekkers gewoon liet doorrijden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
37 reacties
FjK 27 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885153/agractie-woedend-op-openbaar-ministerie]Agractie woedend op Openbaar Ministerie[/url]
Weer typisch zo 'n waardeloze ambtenaar die d r eigen straatje schoonveegd en die niet gehinderd word door enig inzicht of verstand
P vd S 27 December 2019
ehm, ik heb begrepen dat er in het interview een heel andere toon gezet wordt.
Abonnee
Hendrik 27 December 2019
Even klikken op dat blauwe stukje tekst in het verhaal en je kan het interview lezen
Salute 27 December 2019
De linkse politieke partijen en groeperingen, zoals bijvoorbeeld Wakker Dier ed. zijn alleen maar bezig de samenleving idealen op te dringen
en proberen nu tweespalt bij de boeren te creëren om hun zinnen door te drijven.

Het is sowieso vreemd, dat de linkse politieke minderheden/partijen in Nederland toch op alle locale niveau's de dienst uitmaken.
Dat komt volgens mij omdat linkse politieke partijen er nog steeds in slagen de rivaliteit met anders denkende partijen levendig te houden, in plaats van de landelijke problemen gezamenlijk aan te pakken.
Gait 27 December 2019
Wat worden de boeren een stelletje JANKERS!!
Abonnee
Ivo 27 December 2019
Boeren in Nederland hebben in de wereld een absolute gidsrol. De hele wereld staat met open mond zich af te vragen hoe die HOLLANDERS het voor elkaar krijgen om zoveel mooi - schoon en veilig voedsel te produceren. Zonder het milieu en diervriendelijkheids aspect uit het oog te verliezen. Nergens in de wereld wordt er zo kundig met de dieren omgegaan. Je zou bijna denken dit gaat helemaal goed!! Hierbij wil ik meneer Gait de allerbeste wensen en een zeer gezond 2020 toewensen
Jan10 27 December 2019
Goedkoop natrappen van het om
Ineke 27 December 2019
Ik was in Den Haag en kan het be-amen.
Ze waren in de ochtend al aan het drinken en later lagen er overal bierflesjes, tot op het fietspad aan toe, ik heb er een aantal aan de kant gegooid omda5 ik niet wilde dat fietsers erover zouden vallen. Ook werd ik in de ochtend al weggestuurd omdat de politie niet voor mijn veiligheid in kon staan. Een andere vrouw die spontaan met een stuk karton met tekst ging staan werd haar bord afgepakt en verscheurd... Dat probeerde ze telkenmale met mijn bord ook bij latere protesten. Sommige waren ook wel vriendelijk.
Gait 27 December 2019
Beelden waren duidelijk op de media: Dikke grijns op de bek en fles bier in de hand! Hoe geloofwaardig wil je over komen?
Ik rustend boer en schaam mij voor de jonge boeren van nu. Iets met oogkleppen en wereldvreemd gedrag?

Gait 27 December 2019
Beelden waren duidelijk op de media: Dikke grijns op de bek en fles bier in de hand! Hoe geloofwaardig wil je over komen?
Ik rustend boer en schaam mij voor de jonge boeren van nu. Iets met oogkleppen en wereldvreemd gedrag?

Gait 27 December 2019
Beelden waren duidelijk op de media: Dikke grijns op de bek en fles bier in de hand! Hoe geloofwaardig wil je over komen?
Ik rustend boer en schaam mij voor de jonge boeren van nu. Iets met oogkleppen en wereldvreemd gedrag?

Gait 27 December 2019
Beelden waren duidelijk op de media: Dikke grijns op de bek en fles bier in de hand! Hoe geloofwaardig wil je over komen?
Ik rustend boer en schaam mij voor de jonge boeren van nu. Iets met oogkleppen en wereldvreemd gedrag?

Michel 27 December 2019
Als mosterd na de maaltijd begint ze te janken die linda Bregman nog een paar dagen dan is het oud en nieuw dan heb je veel meer schade en letselschade door idioten met vuurwerk begint ze daar ook over te zeiken of is ze dan lekker met vakantie het trutje in de ivoren toren
Bert 28 December 2019
Gait is vergeten dat ie jong is geweest,
En nu rustend boer op erfenis van ouders
Abonnee
Roy 28 December 2019
Gait, je hoef het geen 4x te zeggen hoor! Hoe haal je het in je hoofd om tegen de boeren in te gaan? Hardwerkende mensen zijn dat in tegenstelling tot betaalde uitkeringtrekkende klimaatactivisten.
Frans 28 December 2019
Blijft dat 90% van de trekkerbestuurders geen boer is maar 16-20 jarigen op schoolreisje.
Gait 28 December 2019
Wijs niet naar een boer , want dat is een heilige! Bijt zo je vinger af.
Ze zijn vaak dom geboren , niks bij geleerd en dom gebleven!
Abonnee
Roy 28 December 2019
zo dom als jouw zullen er niet veel zijn!
En Frans die 90% slaat natuurlijk helemaal nergens op en dat weet jij ook. Bovendien is er tegenwoordig een heel duur rijbewijs nodig en de kentekenplicht komt er ook aan. Met dank aan de boerenpestende overheid!
Gait 29 December 2019
Slimme Roy, ook graag jaarlijkse APK en uiteraard ook motorrijtuigenbelasting. Waarom niet? Tis toch logisch!
gaiten..ker 29 December 2019
Beste gait, niks beters te doen?!
Mozes 29 December 2019
jij bakken, werkelijk zonde (U kent elkaar niet eens..!)

hoe moeilijk is het om te blijven bij de feiten, gebruik boerenverstand

Eeuwige schande dat wij het werk van politici over moeten doen, na Groningen en Lelystad, twist tussen links en rechts is niets vergleken bij onze knechting door komende haatculturen en hun vluchtelingen.

Boeren geven het startschot van uitbuiting overbevolkingsproblemen.
Piet 29 December 2019
Na fascistoïde plaatjes Trouw (NOG zonder bijpassend moslimbaardje)

kan ALLES
Frans 29 December 2019
Roy, alle boerenjongens en meiden in onze regio hebben op hun 16e hun trekkerrijbewijs. Dat ze het prachtig vinden om er de snelweg mee op te gaan snap ik goed. Heb ze zelf drie van mijn trekkers volgetankt en drie keer meegegeven. De vaders hebben ze uitgezwaaid en bij mij in de kantine koffie gedronken. Prachtig, maar blijft een schoolreisje.
Peter34 29 December 2019
volgende keer hier en daar een koppeltje dieren loslaten; vrije uitloop in de stad, op de autoweg. Welk antwoord zouden leger en politie daarop hebben?
Alle gekheid op een stokje, want wat dat betreft jammer dat de varkensprijzen nu zo goed zijn.

@Mozes. Je raakt zeker een belangrijk punt, maar past niet in dit forum/deze site.
Emiel 29 December 2019
@Peter34, wat betreft Mozes:
Dit precies de reden waarom rechts ermee wegkwam en links niet.(Rechts praten en links doen is vele malen kwalijker als links!).
Jan 29 December 2019
Vergeleken met het elkaar afkatten op boerensites is de politiek en maatschappij nog zeer beleefd.
Piet 29 December 2019
Klopt, Rechts is ondoordacht links beleid zonder referenda in een democratie!

Wat rechts doet verwacht je niet van een geschiedkundige.

BOEREN HEBBEN ONS GEWAARSCHUWD.

Gevolg is krankzinnig, ondoordacht beleid: palletverbranding, Amerikaanse bossen opstoken in biocentrales, afbreken aardgasleidingen, 1400 euro per maand voor kindersubsidie en maar schelden op 500 euro voor boeren per jaar! Tesla voor de elite & gratis (gesubsidieerd) tanken bij vreetstations etc.
Harm 29 December 2019
Onder de streep leveren boeren werkgelegenheid en voeding op dit levert miljarden aan belastinggeld op direct en indirect in fabrieken en distributiecentra, export, transportsector, etc. etc.

Hier mogen de BOEREN beleid van verwachten en niet de krankzinnige lobby gedrochten waar Den Haag mee komt voor een toekomst die wij met elkaar voor politici dag en nacht verdienen: onverteerbaar!
ook boer 29 December 2019
mortorrijtuigen belasting niet omdat we via de waterschapslasten al betalen voor het gebruik van de polder wegen.
drent 29 December 2019
gait, motorrijbelasting zou belachelijk zijn, trekkers rijden meer op het land dan op de weg. Bovendien zijn er ook trekkers die nooit op de openbare weg komen.
Gait 29 December 2019
Motoren van 100kg moeten wel betalen en trekkers van 6000 kg niet? leg mij dit eens uit!
Abonnee
Roy 29 December 2019
Waar heb je het nou over man? Trekkers rijden op het land. Het is allemaal boerenpesterij. Net als het OM lekker natrappen, die rechterlijke macht is totaal niet objectief meer.
Over de stikstof, 1 gans zorgt er met zijn schijt voor dat de maximale norm voor 14 hectare land wordt bereikt. Zullen we dan niet eens eerst alle ganzen afknallen voordat we het verder over stikstofmaatregelen gaan hebben?
drent 29 December 2019
Gait, fietsers ook maar laten betalen voor gebruik fietspad dan? Nogmaals trekkers rijden hoofdzakelijk op je eigen land, daar belasting voor betalen zal toch te zot zijn
Fred 30 December 2019
Roy, kom op met met de cijfers!

Meten is weten.

Boeren:
P.s. je kan altijd nog je paspoort weggooien en laten inschrijven bij assielzoekercentrum, GRATIS huis, GRATIS werk, GRATIS eten & kindersubsisidie, allemaal cadeautjes van onze RECHTSE regering.

Realiteit bespreekbaar maken daar gaat het om in fakerutland.
Abonnee
Roy 30 December 2019
Dat ganzen afschieten gaan hem niet worden in dit D66/ Groenlinks land. Mijn punt is dus dat de stikstofdiscussie per direct gesloten kan worden. Door de aanwezigheid van de ganzen gaan wij boeren nooit aan de norm voldoen. Alle evt maatregelen zullen onvoldoende blijken te zijn dankzij de gans. Er is natuurlijk helemaal geen stikstofprobleem zie Nordrhein-Westfalen. Gewoon wat Natura park-gebieden skippen en de norm verhogen. Waar een wil is, is een weg minister Schouten!
???!!! 30 December 2019
Roy schreef:
Dat ganzen afschieten gaan hem niet worden in dit D66/ Groenlinks land. Mijn punt is dus dat de stikstofdiscussie per direct gesloten kan worden. Door de aanwezigheid van de ganzen gaan wij boeren nooit aan de norm voldoen. Alle evt maatregelen zullen onvoldoende blijken te zijn dankzij de gans. Er is natuurlijk helemaal geen stikstofprobleem zie Nordrhein-Westfalen. Gewoon wat Natura park-gebieden skippen en de norm verhogen. Waar een wil is, is een weg minister Schouten!
hierin mist één woord, dus nogmaals:
Waar een wil is, is een weg. WEG minister Schouten!
huug 30 December 2019
hee Gait dom geboren en hard achter oet gaon .
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox