Shutterstock

Nieuws Corona

Banken geven kleine bedrijven financieel lucht

19 Maart 2020

Nederlandse banken komen met gezamenlijke maatregelen om bedrijven tegemoet te komen die financieel krap komen te zitten door de coronacrisis. Zo krijgen bijvoorbeeld kleine ondernemingen die in de kern gezond zijn, 6 maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen.

Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Banken bekendgemaakt. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank hebben gezamenlijk besloten tot extra maatregelen, in aanvulling op het noodpakket van het kabinet. Volgens de banken is de financiële nood bij veel ondernemers hoog, nu het economisch beeld verslechtert en de keteneffecten van elle coronamaatregelen steeds duidelijker worden. 

De banken geven aan voldoende buffers te hebben en ruimte te krijgen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB) om de ondernemers tegemoet te komen. Banken voelen de verantwoordelijkheid om "alles uit de kast te halen voor haar klanten", zo valt te lezen in een verklaring. 

Extra stappen overwogen
De gezamenlijke aanpak van banken biedt ruimte voor zakelijke klanten in alle sectoren met een financiering tot €2,5 miljoen. Zij kunnen een half jaar uitstel krijgen voor het betalen van aflossingen op hun krediet. Voor de groep met een hogere financiële verplichting zeggen de banken "de verdere ontwikkelingen scherp volgen". Voor deze bedrijven worden wel extra stappen overwogen, bijvoorbeeld een minimumregeling waar banken aanvullend maatwerk op kunnen leveren.

VNO-NCW en MKB Nederland melden in dezelfde verklarig de regeling van de banken toe te juichen. 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Varkensmarkt

Varkensprijs in China worstelt met lockdown

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief