Shutterstock

Nieuws Corona

Banken geven kleine bedrijven financieel lucht

19 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness

Nederlandse banken komen met gezamenlijke maatregelen om bedrijven tegemoet te komen die financieel krap komen te zitten door de coronacrisis. Zo krijgen bijvoorbeeld kleine ondernemingen die in de kern gezond zijn, 6 maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen.

Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Banken bekendgemaakt. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank hebben gezamenlijk besloten tot extra maatregelen, in aanvulling op het noodpakket van het kabinet. Volgens de banken is de financiële nood bij veel ondernemers hoog, nu het economisch beeld verslechtert en de keteneffecten van elle coronamaatregelen steeds duidelijker worden. 

De banken geven aan voldoende buffers te hebben en ruimte te krijgen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB) om de ondernemers tegemoet te komen. Banken voelen de verantwoordelijkheid om "alles uit de kast te halen voor haar klanten", zo valt te lezen in een verklaring. 

Extra stappen overwogen
De gezamenlijke aanpak van banken biedt ruimte voor zakelijke klanten in alle sectoren met een financiering tot €2,5 miljoen. Zij kunnen een half jaar uitstel krijgen voor het betalen van aflossingen op hun krediet. Voor de groep met een hogere financiële verplichting zeggen de banken "de verdere ontwikkelingen scherp volgen". Voor deze bedrijven worden wel extra stappen overwogen, bijvoorbeeld een minimumregeling waar banken aanvullend maatwerk op kunnen leveren.

VNO-NCW en MKB Nederland melden in dezelfde verklarig de regeling van de banken toe te juichen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden