Banken

financieel euro

Achtergrond Financieel

Zorgen over boer die straks niets meer kan lenen

LTO en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maken zich zorgen dat agrarisch ondernemers na invoering van nieuwe richtlijnen (per 1 januari 2023) moeilijker geld kunnen lenen.
5 Mei 2021
financieel data rekenen

Opinie Peter Pals

Bijzonder beheer bij de bank. Is dat einde bedrijf?

Het bedrijf van de melkveehouder waar ik deze week was, is door zijn bank bij Bijzonder Beheer ondergebracht. Samen met zijn zoon, die deels een baan heeft, melkt hij met robots zo'n 180 koeien in knappe gebouwen. Er is flink grond, de grootste helft in eigendom.
29 Augustus 2020
financieel krediet

Opinie Peter Pals

De bank helpt, dus bel ik de bank

Aanvankelijk dacht ik, en met mij velen, 'het zal zo'n vaart niet lopen, ik doe gewoon mijn dingentje en het waait wel over'. Inmiddels is het duidelijk dat de coronapandemie ons allemaal raakt, zowel zakelijk als privé. En dat over heel de wereld. Een crisis die zijn weerga niet kent.
26 Maart 2020
euro

Nieuws Corona

Banken geven kleine bedrijven financieel lucht

Nederlandse banken komen met gezamenlijke maatregelen om bedrijven tegemoet te komen die financieel krap komen te zitten door de coronacrisis. Zo krijgen bijvoorbeeld kleine ondernemingen die in de kern gezond zijn, 6 maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen.
19 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox