Agrifoto

Nieuws Coronacrisis

AGCO/Fendt sluit fabrieken en niet als enige

25 Maart 2020 - Thomas Doornbos

AGCO/Fendt stopt de productie op de locaties Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim. De fabrieken worden vanaf woensdag 25 maart 2020 gesloten, ondanks een naar eigen zeggen goede orderportefeuille.

De productielijnen in de 2 fabrieken in de Duitse deelstaat Beieren zijn vanaf vandaag (woensdag 25 maart) gestopt, meldt Agrarheute. Hoewel er orders voldoende zijn, vormt de aanlevering van de onderdelen een probleem voor het agrotechniekconcern. De fabrieken krijgen verschillende essentiële componenten niet meer aangeleverd vanwege het coronacrisis. AGCO/Fendt blijft de dealers en de klanten wel ondersteunen, benadrukt het bedrijf.

In de andere Fendt-productielocaties in Feucht, Waldstetten, Hohenmölsen en Wolfenbüttel is de onderdelenvoorziening nog wel op orde. Op deze locaties gaat de productie vooralsnog door. Voor de werknemers gelden strikte hygiëneregels en biedt waar mogelijk kunnen zij thuiswerken.

Meer opschortingen
De afgelopen week kondigde verschillende machinefabrikanten al aan de productie op te schorten. Zo heeft JCB in het Verenigd Koninkrijk de productie in alle vestigingen stilgelegd. Als gevolg van het coronavirus is de vraag naar de machines drastisch afgenomen. JCB sluit de Britse locaties in elk geval tot 30 maart 2020.

Ook heeft Manitou de activiteiten in Frankrijk opgeschort tot minstens 31 maart 2020. Ook CNH Industrial, producent van onder andere Case, New Holland en Steyr heeft op 20 maart 2020 besloten om de assemblage in Europa op te schorten voor in elk geval 2 weken. De productielocaties voor onderdelen blijven wel deels operationeel, om componenten aan fabrieken buiten Europa te leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden