Agrifoto

Nieuws Coronacrisis

AGCO/Fendt sluit fabrieken en niet als enige

25 Maart 2020

AGCO/Fendt stopt de productie op de locaties Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim. De fabrieken worden vanaf woensdag 25 maart 2020 gesloten, ondanks een naar eigen zeggen goede orderportefeuille.

De productielijnen in de 2 fabrieken in de Duitse deelstaat Beieren zijn vanaf vandaag (woensdag 25 maart) gestopt, meldt Agrarheute. Hoewel er orders voldoende zijn, vormt de aanlevering van de onderdelen een probleem voor het agrotechniekconcern. De fabrieken krijgen verschillende essentiële componenten niet meer aangeleverd vanwege het coronacrisis. AGCO/Fendt blijft de dealers en de klanten wel ondersteunen, benadrukt het bedrijf.

In de andere Fendt-productielocaties in Feucht, Waldstetten, Hohenmölsen en Wolfenbüttel is de onderdelenvoorziening nog wel op orde. Op deze locaties gaat de productie vooralsnog door. Voor de werknemers gelden strikte hygiëneregels en biedt waar mogelijk kunnen zij thuiswerken.

Meer opschortingen
De afgelopen week kondigde verschillende machinefabrikanten al aan de productie op te schorten. Zo heeft JCB in het Verenigd Koninkrijk de productie in alle vestigingen stilgelegd. Als gevolg van het coronavirus is de vraag naar de machines drastisch afgenomen. JCB sluit de Britse locaties in elk geval tot 30 maart 2020.

Ook heeft Manitou de activiteiten in Frankrijk opgeschort tot minstens 31 maart 2020. Ook CNH Industrial, producent van onder andere Case, New Holland en Steyr heeft op 20 maart 2020 besloten om de assemblage in Europa op te schorten voor in elk geval 2 weken. De productielocaties voor onderdelen blijven wel deels operationeel, om componenten aan fabrieken buiten Europa te leveren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Techniek

Hackaanval legt Fendt fabriek al dagen plat

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Nieuws Trekkerverkoop

Grote 3 vechten om de trekkermarkt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief