Mechanisatie

trekker band trekkerband

Nieuws Coronacrisis

Fedecom: 'sterke omzetdaling na de zomer'

Fedecom verwacht na de zomer een sterke omzetdaling in de metaaltechniekbranche vanwege het coronavirus. Het virus leidt tot ongerustheid en onzekerheid. Zo ook bij de leveranciers van machines en techniek voor de agro, groenbeheer en industrie. De brancheverenging deed een enquête onder haar leden.
22 April 2020
trekker Fendt grondbewerking

Nieuws Coronacrisis

AGCO/Fendt sluit fabrieken en niet als enige

AGCO/Fendt stopt de productie op de locaties Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim. De fabrieken worden vanaf woensdag 25 maart 2020 gesloten, ondanks een goede ordersituatie.
25 Maart 2020

Bedrijfsreportage Berend Jansema

'Ik heb een drive om steeds iets nieuws te proberen'

Met 200 hectare akkerbouwgrond in beheer zit Berend Jansema uit het Groningse Sellingen letterlijk niet stil. Dat past bij het karakter van de ondernemer. "Ik heb een drive om steeds nieuwe dingen uit te proberen en hou wel van een uitdaging", zo zegt hij zelf.
31 Januari 2020
Fendt grondbewerking

BB Weer Mechanisatie

Minder, maar duurdere machines verkocht

De Europese akkerbouwers hebben meer in nieuwe machines geïnvesteerd, zo laat brancheorganisatie Cema weten. Vooral de grondbewerkingsmachines, de kunstmeststrooiers en de zaaimachines zijn meer in trek dan 1 jaar geleden.
27 Maart 2019
SIMA

BB Weer SIMA

Wat heeft de Sima te bieden?

Zondag 24 februari trapt de 2-jaarlijkse Sima in Parijs weer af. Het wordt ook wel het 'zusje' van de Agritechnica genoemd en bijna alle internationale fabrikanten laten zich daar zien. Maar, welke innovaties zijn er die een Nederlandse akkerbouwer of (melk)veehouder interesseren?
21 Februari 2019
valtra

BB Weer Trekkers

Valtra schaaft aan alle trekkermodellen

De Finse trekkerbouwer Valtra kondigt vernieuwingen aan voor bijna alle trekkerseries. Deels heeft dit te maken met het feit dat moet worden voldaan aan de 'Stage V emissie-eisen'. Hier krijgen zware trekkers mee te maken. Ook de kleine A krijgt een update.
8 Januari 2019
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Opinie Anne Jan Doorn

2019: uitdagingen te over voor akkerbouwers

In 2018 is er veel op de meeste akkerbouwers afgekomen. Droogte heeft grote impact gehad. Maar ondernemers kunnen niet achter zich blijven kijken, ze moeten ook vooruit. Tijd voor een voorzichtige vooruitblik op 2019.
1 Januari 2019
ektrotrekker

BB Weer Elektrificatie

Deere boekt vooruitgang met elektrotrekker

Sommige trekkerfabrikanten richten zich op waterstof of gas en anderen gaan op de elektrische toer. Ook John Deere doet dat.
18 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox