Boerenbusiness Award 2020

Bijzondere prestaties verdienen een Award

9 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness, het online platform voor topondernemers in de agrarische sector, reikt dit jaar voor de tweede keer de Agribusiness Award uit. De Award waarmee bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht worden gebracht. 

Bij de succesvolle introductie van de Agribusiness Award in 2019, meldden 41 agribusinessbedrijven zich aan. Tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres werd CowManager met een innovatieve oorsensor door de vakjury als winnaar uitgeroepen. Zij gingen naar huis met de Award en een mediapakket ter waarde van €6.500.   

"De award is bedoeld als pluim voor een bedrijf dat met zijn of haar handelen die positie van Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw weet te verbeteren", vertelt Eric de Lijster, hoofdredacteur van Boerenbusiness.nl. "Voor bedrijven die de sector met hun innovatiekracht, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen."

Positieve bijdrage
De Agribusiness Award is bedoeld voor een onderneming uit het agrobedrijfsleven die een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering en dus het rendement op een agrarische bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld met een innovatief productproces, het ontwikkelen van een vernuftig product of het opzetten van een onderscheidende dienst. Een investering die helpt de positie van de boer in de agrarische keten te verbeteren.

'De bedrijven in de akkerbouw en veehouderij zijn het toonbeeld van aanpassingsvermogen op de vele risico's die op ze afkomen', vertelt De Lijster. 'Ze opereren op markten met vaak grillige prijsbewegingen, moeten omgaan met weersextremen, inspelen op maatschappelijke veranderingen en niet te vergeten acteren in het volatiel politiek klimaat. Dat verdient respect. Met de Boerenbusiness Awards willen we initiatieven die de boer helpen in hun ondernemersschap in het zonnetje zetten.'

Aanmelden
Vanaf donderdag 16 juli 2020 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award. De vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen beoordeelt de inzendingen en kiest 3 genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 26 november 2020 bekend gemaakt. 

Ben jij of ken jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Inschrijven kan vanaf 16 juli 2020. Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden