Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nieuws Phil Hogan

Phil Hogan dient ontslag in na schenden coronaregels

27 Augustus 2020 - Kimberly Bakker - 2 reacties

Phil Hogan heeft woensdag 26 augustus zijn ontslag ingediend als Eurocommissaris voor Handel. De reden is het overtreden van de coronamaatregelen tijdens een van zijn reizen naar Ierland, zo meldt persbureau Reuters.

Hogan was afgelopen week aanwezig bij een diner met 80 leden van het Oireachtas Golf Society (een genootschap voor Ierse parlementsleden). Gedurende het diner werden lang niet alle coronaregels gehandhaafd. Zo waren er te veel personen aanwezig in de ruimte en werd niet voldoende afstand gehouden. De ophef zorgt er nu voor dat Hogan zijn ontslag heeft ingediend bij EC-voorzitter Ursula von der Leyen. Dara Calleary, de Ierse staatssecretaris van Landbouw, nam tevens deel aan dit diner en stapte afgelopen vrijdag al op.

Reisbewegingen openbaar
Op verzoek van Von der Leyen moest Hogan onlangs zijn reisbewegingen openbaar maken. Daaruit bleek al dat niet al zijn reizen als 'noodzakelijk' bestempeld kunnen worden. Ook heeft Hogan zich niet gehouden aan de maatregel van 14 dagen zelfisolatie. Het was voor Micheál Martin, de Ierse premier, een reden om te beweren dat Phil Hogan de aanpak van de volksgezondheid in Ierland heeft ondermijnd.

Hogan was al jaren actief in Europa. Voordat hij de Eurocommissaris voor Handel werd, was hij van begin 2014 tot en met 2019 de Eurocommissaris voor Landbouw. In het kabinet van Von der Leyen was Hogan onder meer verantwoordelijk voor het bewaken van de handelsbelangen van Europa. Ook had hij een belangrijke rol in de brexit en de nieuwe relatie met het Verenigd Koninkrijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
regelbedenker 27 Augustus 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10888934/phil-hogan-dient-ontslag-in-na-schenden-coronaregels]Phil Hogan dient ontslag in na schenden coronaregels[/url]
Is toch normaal voor dat volk, iemand anders heeft geen rechten, hun hebben geen plichten, hier horen Rutte en de Jong ook bij
Cabaret Roverheid 28 Augustus 2020
Nu Corona Schouwer en Marks werking nog om plaats te maken voor niets anders als lobbyisten voor niet verkozen beleid Europa.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden