Phil Hogan

Phil Hogan

Nieuws Phil Hogan

Phil Hogan dient ontslag in na schenden coronaregels

Phil Hogan heeft woensdag 26 augustus zijn ontslag ingediend als Eurocommissaris voor Handel. De reden is het overtreden van de coronamaatregelen tijdens een van zijn reizen naar Ierland, zo meldt persbureau Reuters.
27 Augustus 2020
Phil Hogan

Nieuws Europese Commissie

Wordt Phil Hogan opgevolgd door een Pool?

Phil Hogan, zittend Eurocommissaris van Landbouw, switch in een volgend termijn mogelijk naar een andere post. Polen zou in aanmerking komen om de nieuwe Eurocommissaris voor de Landbouw te mogen leveren, maar ook andere Oost-Europese lidstaten tonen interesse in de portefeuille.
2 September 2019
Phil Hogan

Nieuws Droogte 2019

Hogan: subsidies eerder uitkeren om droogte

Europese boeren kunnen vervroegd een groter deel van subsidiegelden uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid opvragen. Ook worden de vergroeningseisen iets versoepeld zodat ecologische aandachtsgebieden toch gebruikt kunnen worden als voer voor de koeien.
26 Juli 2019
suiker euro

Nieuws Suiker

Suikermarkt blijft overvol, maar EU grijpt niet in

Op de Europese en mondiale suikermarkt blijft er voorlopig sprake van een overaanbod, verwacht ABN Amro in een recent verschenen rapport. Hoewel de sector al geruime tijd kampt met lage prijzen, gaat de Europese Commissie volgens eurocommissaris Phil Hogan niet ingrijpen. Welke factoren spelen een rol op de suikermarkt?
22 Juli 2019
grond financieel euro grondprijs

Achtergrond Landbouwbeleid

Welke boer maakt aanspraak op GLB-gelden?

Dat de huidige hectarepremie van €388 voor de Nederlandse boer vanaf 2021 lager uitvalt, is een zekerheid. Daartegenover staat dat boeren die individueel of samen teelten of andere zaken bedenken die Brussel graag steunt, juist kunnen rekenen op extra geld.
27 Maart 2019
Phil Hogan

Nieuws Landbouwbeleid

Hogan blijft bij aftopping GLB-gelden

Ondanks de vele kritiek op het aftoppen van bedrijfstoeslagen binnen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) blijft Eurocommissaris Phil Hogan bij zijn standpunt. Vanaf €60.000 krijgen bedrijven te maken met een aftopping van dit bedrag. De maatregel treedt eind dit jaar in werking.
7 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden