Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Schotland ondersteunt boer in het investeren

7 September 2020 - Kimberly Bakker

De Schotse regering komt met een fonds dat agrarisch ondernemers moet ondersteunen in het investeren in nieuwe apparatuur. Het fonds vloeit voort uit de coronacrisis en is onderdeel van een herstelplan, waarin Schotland de plattelandseconomie centraal stelt.

Boeren in Schotland kunnen, wanneer zij (nieuwe) bedrijfsmiddelen willen aanschaffen, aanspraak maken op het fonds waar £10 miljoen (omgerekend €11 miljoen) in zit. De subsidieregeling, met de naam 'Sustainable Agriculture Capital Grant Scheme' (SACGS), is een pilot en duurt 5 weken.

Boeren helpen bij veranderde werkwijze
Schotse boeren kunnen een subsidie aanvragen van maximaal £20.000 (circa €22.000) per keer. Op die manier wil de Schotse regering bijdragen aan alle ambities op het gebied van klimaatverandering. "Door ervoor te zorgen dat onze boeren toegang hebben tot apparatuur, gereedschappen en kennis, kunnen wij ze ondersteunen in de veranderende werkwijze", zo licht minister Fergus Ewing toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden