Boerenbusiness Award

'De agribusiness zit niet stil, dat verdient respect'

24 September 2020 - Redactie Boerenbusiness

De Boerenbusiness Agribusiness Award 2020 komt er weer aan. Met deze award zet Boerenbusiness bijzondere prestaties en vernieuwingen in de agrarische keten extra in de schijnwerpers. Doe ook mee en grijp nog snel je kans want aanmelden kan nog tot en met 30 september 2020.

"De award is bedoeld als een pluim voor een bedrijf die met zijn of haar handelen de positie van Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw weet te verbeteren", vertelt Eric de Lijster, hoofdredacteur van Boerenbusiness.nl. "Voor bedrijven en personen die de sector met hun innovatiekracht, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen."

De Agribusiness Award is de prijs voor een onderneming uit het agrobedrijfsleven die een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering en dus het rendement op een agrarisch bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld met een innovatief productproces, het ontwikkelen van een vernuftig product of het opzetten van een onderscheidende dienst. Een investering die helpt de positie van de boer in de agrarische keten te verbeteren.

"Bedrijven in de akkerbouw en de veehouderij zijn het toonbeeld van aanpassingsvermogen op de vele risico's die op ze afkomen", vertelt De Lijster. "Ze opereren op markten met vaak grillige prijsbewegingen, moeten omgaan met weersextremen, inspelen op maatschappelijke veranderingen en niet te vergeten acteren in het volatiel politiek klimaat."

Daar komt de stikstofcrisis, mestwetgeving en de coronacrisis nog eens bovenop, vult hij aan. "Toch zit de sector niet stil en dat verdient respect. Met de Agribusiness Award willen we initiatieven die de boer helpen in hun ondernemerschap in het zonnetje zetten. In tijden van corona, nu beurzen en evenementen niet doorgaan, des te meer reden om je aan te melden. Er worden zoveel mooie producten en diensten op de markt gebracht. Die moeten niet onder de radar blijven, maar verdienen het om in de schijnwerpers te staan."

Aanmelden
Tot en met 30 september 2020 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award. De vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen beoordeelt de inzendingen en kiest de genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 26 november bekend gemaakt en gaat met de Award en een mediapakket ter waarde van €6.500 euro naar huis.

Ben jij of ken jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Meld je dan aan via Boerenbusiness.nl/award.

In 2019 won CowManager de Agribusiness Award
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden