Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Lely Orbiter kanshebber Agribusiness Award

4 November 2020

De jury van de Boerenbusiness Award heeft dit jaar 4 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award 2020. De komende tijd stellen zij zichzelf en het product aan u voor. Vandaag is Lely aan het woord over het automatische melkverwerkingssysteem, de Lely Orbiter.

Guus van Roessel, Director business development bij Lely, nam de nominatie in ontvangst. Hij vindt het geweldig dat Lely genomineerd is en ziet het als een grote waardering. "Het is een eer om genomineerd te zijn, zeker naast zulke andere goede nominaties."

Dichter bij de consument
Met de Lely Orbiter kan de melkveehouder de melk direct op het erf verwerken tot consumentenproduct. De volledig geautomatiseerde melkfabriek legt de focus niet alleen op kostenbesparing, maar creëert ook toegevoegde waarde op het boerenerf. 

"De melkveehouder wordt hiermee leverancier van een eindproduct in plaats van grondstoffenleverancier", vertelt Van Roessel. De boer staat dichter bij de consument en kan op deze wijze ook een gezicht zijn naar de markt, zo wordt het product uit de anonimiteit gehaald. "Hiermee kan de ondernemer zich distantiëren in de commoditymarkt en zich echt onderscheiden met een uniek product."

De jury van de Agribusiness Award onder leiding van Aalt Dijkhuizen is zeer te spreken over de toegevoegde waarde die het product creëert. "Het spreekt in het bijzonder aan dat jullie een innovatie hebben ontwikkeld die zich nu eens niet richt op een grotere productiviteit of efficiency, maar op meer toegevoegde waarde van producten op het boerenbedrijf", zo luidt het jurycommentaar.

Uitreiking op 26 november
De 4 genomineerden houden op vrijdag 6 november een besloten presentatie voor de jury. Op 26 november wordt van de 4 genomineerden de winnaar bekend gemaakt. In verband met corona is deze ontknoping digitaal en voor iedereen live te volgen op Boerenbusiness.nl.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

BB TV Rik Janssen - Lely

'Ammoniak reduceren én opbrengsten creëren’

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Innovatie blijft belangrijk, ook in tegenspoed'

Boerenbusiness Agribusiness Award

Efficiënter bemesten met de Lely Sphere

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief