Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Lely Orbiter kanshebber Agribusiness Award

4 November 2020 - Chanti Oussoren

De jury van de Boerenbusiness Award heeft dit jaar 4 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award 2020. De komende tijd stellen zij zichzelf en het product aan u voor. Vandaag is Lely aan het woord over het automatische melkverwerkingssysteem, de Lely Orbiter.

Guus van Roessel, Director business development bij Lely, nam de nominatie in ontvangst. Hij vindt het geweldig dat Lely genomineerd is en ziet het als een grote waardering. "Het is een eer om genomineerd te zijn, zeker naast zulke andere goede nominaties."

Dichter bij de consument
Met de Lely Orbiter kan de melkveehouder de melk direct op het erf verwerken tot consumentenproduct. De volledig geautomatiseerde melkfabriek legt de focus niet alleen op kostenbesparing, maar creëert ook toegevoegde waarde op het boerenerf. 

"De melkveehouder wordt hiermee leverancier van een eindproduct in plaats van grondstoffenleverancier", vertelt Van Roessel. De boer staat dichter bij de consument en kan op deze wijze ook een gezicht zijn naar de markt, zo wordt het product uit de anonimiteit gehaald. "Hiermee kan de ondernemer zich distantiëren in de commoditymarkt en zich echt onderscheiden met een uniek product."

De jury van de Agribusiness Award onder leiding van Aalt Dijkhuizen is zeer te spreken over de toegevoegde waarde die het product creëert. "Het spreekt in het bijzonder aan dat jullie een innovatie hebben ontwikkeld die zich nu eens niet richt op een grotere productiviteit of efficiency, maar op meer toegevoegde waarde van producten op het boerenbedrijf", zo luidt het jurycommentaar.

Uitreiking op 26 november
De 4 genomineerden houden op vrijdag 6 november een besloten presentatie voor de jury. Op 26 november wordt van de 4 genomineerden de winnaar bekend gemaakt. In verband met corona is deze ontknoping digitaal en voor iedereen live te volgen op Boerenbusiness.nl.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden